X

Dorin Recean, la întrevedere cu primarii din raionul Rezina: „Responsabilitatea noastră este să ne mobilizăm și să aducem oamenilor beneficii”

Dorin Recean, la întrevedere cu primarii din raionul Rezina: „Responsabilitatea noastră este să ne mobilizăm și să aducem oamenilor beneficii”

Oportunitățile de dezvoltare a localităților, cu accent pe îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, au fost discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu primarii și reprezentanții serviciilor publice desconcentrate din raionul Rezina.

Șeful Executivului a vorbit despre importanța consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile, pentru soluționarea problemelor existente în comunități și accelerarea procesului de transformare a țării.

„Responsabilitatea noastră este să ne mobilizăm și să aducem oamenilor beneficii tangibile prin integrarea europeană și modernizarea localităților din Rezina. Ne dorim cu toții un trai în pace și prosperitate și vom continua să susținem dezvoltarea satelor și orașelor din întreaga țară, după modelul european”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, premierul s-a referit la investițiile Guvernului în infrastructură, care în ultimii 3 ani au sporit – a fost construit și dat în exploatare coridorul 10 de transport care trece prin satele Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi și Trifești. Sunt 36,5 km de drum care leaga Rezina cu Telenești și Orhei, de care beneficiază direct circa 15 mii de locuitori ai acestor sate.

De asemenea, prin intermediul Programului „Satul European”, 35 de milioane de lei au fost investite în proiecte de apă și canalizare, iluminat stradal, renovarea și dotarea edificiilor culturale și de învățământ. Alte 35 de milioane de lei vor fi investite în următoarea perioadă în 15 localități din raion.

„Calitatea proiectelor din cadrul celui de-al doilea apel al Programului „Satul European” a crescut considerabil, ceea ce înseamnă că vom fi mai pregătiți pentru accesarea fondurilor de preaderare”, a menționat premierul Dorin Recean.

La întrevederea cu reprezentanții APL au mai fost abordate subiecte privind reparația drumurilor locale, asigurarea transportului eficient între localități, modernizarea instituţiilor publice şi crearea condițiilor necesare pentru elevi. De asemenea, discuțiile au vizat problemele legate de apă și canalizare și accesul la serviciile medicale.

Tags: Dorin ReceanprimariRezina
Categorii: PoliticăȘtirile zilei