X

Dorin Recean: Putin a declanșat un război hibrid total împotriva noastră

Dorin Recean: Putin a declanșat un război hibrid total împotriva noastră

Moscova a plătit în toamna 2022 – primăvara 2023 mii de manifestanți și a instruit echipe pentru a ataca Poliția din R.Moldova și a crea haos în străzi și în jurul clădirilor guvernamentale. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unui interviu acordat cotidianului La Repubblica, transmite Il Gazzettino.

Potrivit șefului Executivului de la Chișinău, liderul de la Kremlin Vladimir Putin a declanșat un război hibrid total împotriva R.Moldova. Recean susține că prin astfel de acțiuni, Moscova vrea să împiedice cu orice preț aderarea R.Moldova la UE, scrie deschide.md

Citește și Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău – convocat la Ministerul Afacerilor Externe

Rusia intenționează să blocheze parcursul nostru către Uniunea Europeană. Nu vrea să ne lase să ne alegem propriul destin”, a menționat el.

Premierul a precizat că „Putin consideră că Moldova se află încă în sfera de influență a Rusiei”.

În 1992, Moscova a susținut separatismul în Transnistria și de atunci trupele rusești sunt ilegal staționate acolo. Acum a declanșat un război hibrid total împotriva noastră. Suntem asaltați de atacuri cibernetice, alarme false cu bombă și alte strategii pentru a alimenta anxietatea în populație”, a adăugat el.

Totodată, premierul a menționat că în spatele protestelor antiguvernamentale din toamna 2022 și primăvara 2023 s-a aflat Moscova, care „a plătit mii de manifestanți și a instruit echipe pentru a ataca Poliția și a crea haos”.

Cât privește procesul de aderare la UE, Recean a menționat că autoritățile urmează să implementeze încă multe reforme, să consolideze statul de drept și să rezolve problema Transnistriei.

Integrăm regiunea din punct de vedere economic și social, pas cu pas. Facem progrese în comerț, tranzit și mișcări… Chiar și pentru ei, perspectiva integrării europene este pozitivă și importantă”, concluzionează premierul.

Tags: Dorin Receanîmpotriva noastrăPutin a declanșat un război hibrid total
Categorii: Știrile zilei