Dosar penal împotriva opozantului rus Vladimir Kara-Murza, suspectat că a răspândit ‘informaţii false’ cu privire la Forţele armate ale Rusiei

Publicat:

Rusia a deschis un dosar penal împotriva unuia dintre principalii opozanţi ai Kremlinului, Vladimir Kara-Murza, care este suspectat că a răspândit informaţii false despre campania militară a Moscovei în Ucraina, a declarat, vineri, avocatul său, relatează Reuters, scrie news.ro .

Vladimir Kara-Murza a fost arestat în faţa casei sale din Moscova pe 11 aprilie, la câteva ore după ce CNN a difuzat un interviu în care el critica acţiunile Rusiei în Ucraina.


Citește și :  Peste 1.100 de medici din Germania s-au oferit voluntari să plece în Ucraina

Ulterior, el a fost condamnat la 15 zile de închisoare pentru nerespectarea ordinelor Poliţiei după ce a fost reţinut, declara la acea vreme avocatul lui Kara-Murza, Vadim Prokhorov. Vladimir Kara-Murza nu a fost acuzat oficial, iar Prokhorov neagă că ar fi încălcat legea.

”Vladimir Kara-Murza se află acum la departamentul principal de investigaţii al Comitetului de Investigaţii al Rusiei”, a scris Prokhorov pe Facebook.

”A fost deschis un dosar penal… «pentru diseminarea publică a informaţiilor false în mod deliberat cu privire la Forţele armate ale Rusiei»”. Prohorov nu a dezvăluit data exactă când a fost deschis cazul.

Comitetul de Investigaţii, organismul de stat care anchetează infracţiunile majore, nu a răspuns imediat unei cereri de declaraţii cu privire la acest subiect.

Citește și : Fostul preşedinte hondurian este judecat în SUA pentru trafic de droguri

Parlamentul Rusiei a adoptat în martie o lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei condamnaţi pentru răspândirea intenţionată de informaţii false referitoare la aşa-numita ”operaţiune militară specială” lansată în Ucraina.

Oficialii ruşi au spus că noua lege este necesară în vederea protejării armatei şi combaterii dezinformării cu privire la campania sa militară din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.