Dosarul împotriva Carolei Rackete, care a salvat cu nava sa migranţi, a fost clasat

Publicat:

Un judecător italian a respins miercuri plângerea depusă de Parchet împotriva Carolei Rackete, cetăţeană germană aflată la comanda unei nave umanitare care a salvat migranţi şi i-a debarcat în Italia, a anunţat ONG-ul care administrează nava, informează AFP, potrivit agerpres

Tânăra germană a acostat cu forţa la sfârşitul lui iunie 2019, cu circa 40 de migranţi la bordul navei Sea-Watch 3, pe mica insulă Lampedusa şi a fost acuzată că a încercat o manevră periculoasă împotriva navei pazei de coastă ce vroia să o împiedice să intre în port.


Citește și : Poliţia italiană a destructurat o reţea de trafic cu oxicodonă

Ea a fost plasată în arest la domiciliu şi adusă câteva zile mai târziu în faţa unui judecător care a decis punerea ei în libertate, acesta apreciind că tânăra femeie şi-a făcut pur şi simplu datoria salvând vieţi.

Carola Rackete a ignorat veto-ul impus de ministrul de interne italian de la acea dată, Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, în cadrul politicii acestuia a “uşilor închise” menită să stăvilească fluxul de imigraţie ilegală pe coastele italiene.

Miercuri, dosarul împotriva Carolei Rackete, care a devenit o eroină a stângii italiene, a fost în final clasat, a anunţat un purtător de cuvânt al Sea Watch Italia.

“Prin abandonarea anchetei împotriva Carolei Rackete, judecătorul din Agrigente”, în Sicilia, “a recunoscut necesitatea de a salva vieţi omeneşti”, a spus unul dintre avocaţii ei, Salvatore Tesoriero, pentru agenţia de presă Adnkronos.

Italia este una dintre principalele porţi de intrare în Europa pentru migranţii care vin din Africa de Nord, în special dinspre Tunisia şi din Libia.

Citește și : Negocierile privind certificatul sanitar european ‘au rămas în aer’

Peste 13.000 de migranţi au ajuns pe coastele Italiei de la începutul anului, a declarat miercuri actualul ministru de interne Luciana Lamorgese, înaintea unei vizite la Tunis, joi, pe care o va întreprinde alături de comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson.

În schimb, Salvini, care a afirmat la acea dată că eliberarea Carolei Rackete este “o ruşine”, urmează să fie judecat în septembrie la Palermo pentru răpire şi abuz de putere pentru că a refuzat timp de şase zile să lase 164 de migranţi să coboare de pe nava de salvare Open Arms, în august 2019.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.