Dosarul lui Plahotniuc va ajunge pe mâna unei judecătoare fără prea mare experienţă

Publicat:

„Dosarul anului” în care Vladimir Plahotniuc este învinuit în frauda bancară a fost repartizat aleatoriu magistratei Tatiana Postolachi de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

Judecătoarea se află la început de carieră şi a ajuns în atenţia opiniei publice după pronunţarea sentinţei în dosarul ciclistului minor strivit pe şosea, lângă Stăuceni, de un şofer fără permis de conducere, transmite Crime-Moldova.


Citeşte şi: Cooperarea economică moldo-română, parteneriat strategic în drumul spre integrare europeană – Stiripesurse.md

„Conform informației plasate în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost înregistrată cauza penală în învinuirea lui Plahotniuc Vladimir. Aceasta a fost repartizată automat-aleatoriu judecătoarei Tatiana Postolachi”, a confirmat pentru Agora.md Direcția comunicare a Judecătoriei Chișinău.

Potrivit datelor din CV, Tatiana Postolachi a venit în sistemul judecătoresc în februarie 2022, fiind numită judecătoare la Judecătoria Chișinău, pe un termen de cinci ani, prin decretul președintelui R. Moldova. Prin urmare, ea a acumulat puțin peste un an de experiență.

„Tatiana Postolachi a încercat să scape de dosarul Plahotniuc, declarând abţinere. Colega sa din oficiul Buiucani al Judecătoriei Chişinău, Ana Cucerescu, a respins cererea de abţinere. Motivul pentru care magistrata s-a abţinut să examineze dosarul nu este cunoscut, la fel cum nu este cunoscut nici motivul prin care şi-a întemeiat refuzul colega sa, deoarece decizia nu a fost făcută publică”, scrie sursa citată inițial.

La 20 iulie a fost examinată declarația de abținere, iar la 21 iulie a fost pronunțată încheierea prin care se respinge cererea.

Cât despre averea magistratei, în declarația depusă pentru 2022, judecătoarea menționează venit obținut la locul de muncă de bază 30.000 de lei și venitul obținut din donații și moșteniri – 27.000 de euro.

La fel, Tatiana Postolachi deține un apartament cu suprafața de 64,2 metri pătrați, în valoare de 437.304 lei, în proprietate din anul 2015. La fel, ea este proprietara a 1,0 cote-părți dintr-o casă cu suprafața de 156 metri pătrați, în valoare de 55.600 de lei, în proprietate din anul 2021.

Mai mult, are și o mașină de model Honda CRV, fabricată în anul 2013, în valoare de 140.000 de lei, în proprietate din anul 2020.

Citeşte şi: Politica identitară a statului și restabilirea unității naționale românești. Un deziderat pentru Chișinău și București – Stiripesurse.md

Iar în conturile bancare – cont curent cu soldul 8.000 de euro, depozit bancar sau echivalente – 9.000 de euro și un cont curent cu soldul 26.500 de euro.

La 31 iulie a avut loc ședința de pregătire a cauzei. Aceasta însă a fost întreruptă la cererea apărătorului. Iar ședința de examinare a cauzei este stabilită pentru 20 octombrie, ora 14:00.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președinta Sandu merge în Marea Britanie

Președinta Sandu merge în Marea Britanie Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17 – 18 iulie, o vizită oficială în Marea Britanie, anunță serviciul...

Reguli mai flexibile pentru schimburile comerciale dintre R. Moldova și statele din zona euro-mediteraneeană

Reguli mai flexibile pentru schimburile comerciale dintre R. Moldova și statele din zona euro-mediteraneeană Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai activ...

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare...

Tentative de corupere la vamă

Tentative de corupere la vamă Polițiștii de Frontieră au denunțat două tentative de corupere în PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe și în PTF Tudora. Citește și: Nordul țării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.