X

Două căprioare sălbatice, vânate ilegal la Dondușeni. Făptașii – condamnați penal

Două căprioare sălbatice, vânate ilegal la Dondușeni. Făptașii – condamnați penal

Doi bărbați din Dondușeni au fost condamnați penal pentru vânat ilegal.

Citește și: Au rămas fără gaz din cauza datoriilor. Sute de consumatori deconectați

Procurorii de la Dondușeni i-au acuzat de faptul că în ianuarie 2024, bărbatul de 45 de ani, fiind deținător al carnetului de vânător, de comun acord cu un bărbat de 59 de ani, fără a deține fișa de recoltare și autorizația corespunzătoare, iar ultimul și fără a deține carnetul de vânător, având scopul vânării ilegale prin metode și unelte nepermise, au instalat mai multe lațuri, într-o pădure din extravilanul satului Horodiște, raionul Dondușeni, cu ajutorul cărora au fost capturate două căprioare sălbatice, cu vârsta de aproximativ 2 ani, un mascul și o femelă. Astfel, regnului animal i-a fost cauzată o daună materială în sumă totală de 25 000 lei.

Inculpații au pledat nevinovați.

Prin sentința recent pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Briceni, inculpații au fost recunoscuți culpabili de comiterea infracțiunii, fiindu-le aplicată o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de a câte 600 unități convenționale, echivalentul a 30 000 lei.

Prin aceeași sentință, a fost admisă acțiunea civilă înaintată de către întreprinderea pentru silvicultură prejudiciată, fiind dispusă încasarea în beneficiul acesteia, a sumei de 25 000 lei în contul recuperării prejudiciului material cauzat.

Tags: braconajDonduşeniProcuratura Generalăvânat ilegal
Știrile zilei