Două cazuri suspecte de virus Marburg au fost detectate în Ghana

Publicat:

Două cazuri suspecte de virus Marburg, o febră hemoragică aproape la fel de mortală ca Ebola, au fost detectate în Ghana, au anunţat vineri autorităţile sanitare din această ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Concluziile preliminare din probele de sânge prelevate de la două persoane din regiunea Ashanti (sud) indică prezenţa virusului Marburg, iar probele au fost trimise la Institutul Pasteur din Dakar pentru confirmare, a indicat serviciul naţional de sănătate într-un comunicat.


Citește și : Peskov: Potenţialul Rusiei este atât de mare încât doar o mică parte din el este folosit în Ucraina

“Niciun caz nou nu a fost semnalat de când aceste probe au fost prelevate în urmă cu două săptămâni”, se arată în comunicat, precizând că 34 de persoane care au fost în contact cu cele două cazuri suspecte au fost plasate în carantină.

Dacă vor fi confirmate de Institutul Pasteur, acestea ar fi primele cazuri de virus Marburg detectate în Ghana, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a anunţat că pregăteşte un răspuns la o “posibilă epidemie”.

OMS a anunţat în septembrie 2021 sfârşitul primului episod al virusului Marburg în Africa de Vest, la 42 de zile de la identificarea unui singur caz în Guineea.

Citește și : Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timpul unui miting

Nu există niciun vaccin sau tratament antiviral aprobat pentru a trata virusul Marburg, dar rehidratarea orală sau intravenoasă şi tratamentul simptomelor specifice ameliorează şansele de supravieţuire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste Autoritățile municipale din Orhei nu au dorit să comemoreze azi victimele deportărilor sovietice...

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ''felicitări sincere'' noului preşedinte...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

VIDEO – Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: ‘Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine’

VIDEO - Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: 'Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine' "Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine", a spus preşedintele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.