Două comunități bisericești românești de pe ambele maluri ale Prutului au semnat un Acord de înfrățire

Publicat:

Două comunități bisericești românești de pe ambele maluri ale Prutului au semnat un Acord de înfrățire

În data de 25 iunie 2024, credincioșii din două comunități românești de pe ambele maluri ale Prutului au trăit momente de profundă bucurie și împlinire sufletească în cadrul unei ceremonii de înfrățire, comunică Mitropolia Basarabiei. Potrivit lor, astăzi a fost semnat un Act de înfrățire între două lăcașe bisericești românești: Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva și Sfântul Ioan Botezătorul” din Ratuș, raionul Criuleni, Republica Moldova și Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Bucium, județul Iași, România.

Ceremonia de înfrățire a celor două comunități bisericești a avut loc la Parohia din Bucium, acolo unde prototopul de Orhei, Părintele Ioan Marian, în calitate de reprezentat al Parohiei din Ratuș, alături de un grup de enoriași basarabeni, au participat la Sfânta Liturghie, potrivit radiochisinau.md.


Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Evenimentul a fost marcat de semnarea oficială a actului de înfrățire între Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Bucium, județul Iași, reprezentată de preotul paroh Marius Pîjin, și Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva și Sfântul Ioan Botezătorul” din Ratuș, raionul Criuleni, Republica Moldova, reprezentată de preotul paroh Ioan Marian.

„Astăzi, în zi de sărbătoare, ne bucurăm să oficializăm legătura de frățietate cu frații noștri din Basarabia. Împreună vom lucra pentru întărirea credinței și a valorilor creștine, realizând proiecte comune care să aducă folos duhovnicesc și social comunităților noastre românești”, a spus Părintele Marius Pîjin de la Iași.

Și Părintele Ioan Marian de la Orhei a vorbit despre importanța înfrățirii pentru ambele comunități bisericești.

„Suntem profund recunoscători pentru primirea călduroasă și pentru binecuvântările Înaltpreasfințiților Părinți Teofan și Petru. Înfrățirea noastră este un pas important în consolidarea relațiilor frățești dintre parohiile pe care le păstorim. Ne propunem să dezvoltăm proiecte comune care să susțină activitățile sociale și culturale, promovând astfel unitatea de credință și de neam. Această colaborare va aduce beneficii nu doar enoriașilor noștri, ci și întregii societăți”, a spus protopopul de Orhei.

Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Mitropolia Basarabiei menționează că această înfrățire marchează un pas important în consolidarea relațiilor frățești între comunitățile românești de pe ambele maluri ale Prutului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul şomerilor în Germania a crescut în iunie mai mult decât se estima

Numărul şomerilor în Germania a crescut în iunie mai mult decât se estima Acesta este un semn că încetinirea celei mai mari economii europene afectează...

Din 1 iulie, vârsta de pensionare pentru femei crește cu șase luni

Din 1 iulie, vârsta de pensionare pentru femei crește cu șase luni Din 1 iulie, vârsta de pensionare pentru femei crește cu șase luni. Astfel,...

Licitația pentru construcția a 165 MW parcuri eoliene și fotovoltaice va fi lansată săptămâna viitoare

Licitația pentru construcția a 165 MW parcuri eoliene și fotovoltaice va fi lansată săptămâna viitoare Licitația pentru construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice cu capacitatea totală...

Trei gimnazii și două școli-grădinițe din raionul Sângerei au fost închise

Trei gimnazii și două școli-grădinițe din raionul Sângerei au fost închise Trei gimnazii și două școli-grădinițe din raionul Sângerei au fost închise. Consilierii raionali au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.