X

Două convoaie de echipamente militare se îndreaptă spre Doneţk

Un reporter al agenţiei Reuters a observat miercuri două convoaie distincte de echipamente militare care se îndreptau pe rute diferite spre oraşul Doneţk din estul Ucrainei, potrivit agerpres.  

În unul din convoaie se aflau nouă tancuri şi un vehicul de luptă pentru infanterie; în celălalt erau camioane şi cisterne de carburant, afirmă martorul aflat pe teritoriul căruia Rusia i-a recunoscut luni independenţa faţă de Ucraina.

Citește și : Guvernatorul Băncii Angliei le sugerează angajaţilor săi să NU ceară creşteri de salarii

Guvernul de la Kiev a declarat miercuri starea de urgenţă şi le-a recomandat cetăţenilor ucraineni să plece din Rusia, în timp ce Moscova a declanşat evacuarea ambasadei ruse din Ucraina – cel mai recent semnal ameninţător pentru ucrainenii care se tem de un atac militar rus la scară mare.

În Ucraina a început tot miercuri şi înrolarea în forţele armate a rezerviştilor cu vârste între 18 şi 60 de ani, iar de cealaltă parte, liderul republicii autoproclamate Doneţk, Denis Puşilin, a declarat că în teritoriul separatist se accelerează mobilizarea militară pentru a contracara “agresiunea” ucraineană.

Citește și : Diplomaţii ruşi PLEACĂ din Ucraina! Drapelul ţării lor a fost dat jos de pe ambasada de la Kiev

Tags: Doneţkkievmoscovareporterrusiaucraina
Categorii: Diaspora