X

Două echipe de anchetatori din cadrul OIAC sosesc joi și vineri în Siria (Bashar Ja’afari)

Două echipe de anchetatori din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) urmează să sosească în Siria joi şi vineri pentru investigaţii privind presupusul atac chimic din oraşul sirian Douma, situat în regiunea Ghouta Orientală, din apropiere de Damasc, a anunţat ambasadorul sirian la ONU, Bashar Ja’afari, relatează Reuters.

”Aceste două grupuri vor sosi separat în Siria joi, astăzi, precum şi mâine, vineri. Suntem pregătiţi să-i însoţim acolo unde doresc, ori de câte ori doresc, oricând vor”, a declarat diplomatul sirian.

Citește și : OIAC se va reuni luni pentru a discuta cu privire la presupusa folosire a armelor chimice în Siria

”OIAC a trimis patru paşapoarte la ambasada Siriei la Bruxelles. Vizele au fost acordate imediat”, a menţionat Ja’afari, adăugând că ţara sa este de asemenea pregătită să acorde vize pentru inspectori la graniţa ei cu Libanul.

Organizaţia internaţională nu a confirmat trimiterea de anchetatori în Siria, dar a menţionat că se va reuni luni pentru a discuta despre presupusul atac chimic din oraşul sirian Douma, ultimul bastion al rebelilor din Ghouta Orientală.

Citește și : Parlamentul European critică într-un proiect de raport situaţia statului de drept în Ungaria

Preşedintele Consiliului Executiv al OIAC a ‘cerut o reuniune pentru a discuta cu privire la presupusa folosire a armelor chimice’ în Siria, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul organizaţiei.

Categorii: Știrile zilei