Două femei în vârstă au fost ucise pe stradă de bombardamentele ruseşti în Doneţk

Publicat:

Două femei în vârstă au fost ucise pe stradă de bombardamentele ruseşti în Doneţk

Bombardamente ruse asupra regiunii Doneţk, în estul Ucrainei, au ucis luni două femei în vârstă în oraşul Ukrainsk, potrivit procurorului regional, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Estul industrial şi minier al Ucrainei este vizat în mod constant de bombardamente ruse, iar Kremlinul revendică acolo, de la începutul anului, câştiguri teritoriale lente, dar constante.


Citeşte şi: Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa – Stiripesurse.md

“În urma unui bombardament, două femei de 65 şi respectiv 70 de ani care se aflau pe stradă au suferit răni mortale”, a anunţat Parchetul regiunii, explicând că “alţi opt civili” au fost răniţi.

Două femei în vârstă au fost ucise pe stradă de bombardamentele ruseşti în Doneţk

Procurorul a declarat că tiruri de rachete multiple Uragan au avariat de asemenea o clădire administrativă şi mai multe case din acest oraş care avea 13.000 de locuitori înainte de război.

În urma atacului, guvernatorul regiunii Doneţk, Vadim Filaşkin, i-a îndemnat pe civili să plece din zonă. “În fiecare zi, regiunea Doneţk numără din ce în ce mai multe victime ale crimelor de război ruse. Este periculos să rămâneţi aici! Fiţi responsabili! Evacuaţi!”, a scris Filaşkin pe Telegram.

De mai multe luni Rusia are iniţiativa pe câmpul de luptă, în faţa unor trupe ucrainene care duc lipsă de armament şi de soldaţi.

Aprovizionarea Ucrainei cu muniţii occidentale, mai ales cu obuze, s-a îmbunătăţit însă în ultimele săptămâni, după mai multe luni de penurie, au explicat pentru AFP surse din cadrul armatei ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat 420 pachete de țigări în trenul Chișinău-București....

Importurile de cereale vor fi licențiate până la sfârșitul acestui an

Importurile de cereale vor fi licențiate până la sfârșitul acestui an Autoritățile urmează să introducă un mecanism de licențiere a importului de cereale, care va...

Circulație dată peste cap. Mai multe troleibuze staționează

Circulație dată peste cap. Mai multe troleibuze staționează O pană de curent pe bulevardul Renașterii Naționale și bulevardul Grigore Vieru a dat peste cap circulația...

Ani grei de închisoare pentru bătrânul care şi-a înjunghiat mortal chiriaşul

Ani grei de închisoare pentru bătrânul care şi-a înjunghiat mortal chiriaşul Pensionarul de 71 de ani din Chișinău care acum 6 luni și-a înjunghiat la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.