X

Două femei şi o fetiţă de şapte ani au fost ucise într-un bombardament rusesc în nord-estul Ucrainei

Două femei şi o fetiţă de şapte ani au fost ucise marţi într-un bombardament asupra unui oraş din regiunea Sumî, situat la frontiera cu Rusia în nord-estul Ucrainei, a anunţat Parchetul regional, informează AFP.

Trupurile a două femei şi doi bărbaţi răniţi au fost scoşi de sub dărâmăturile unor case lovite în oraşul Seredîna-Buda, a precizat Parchetul pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Doi oameni au murit într-o maşină înţepenită în nămeţi

Fetiţa şi bunicul ei se aflau în maşina lor în momentul bombardamentului şi eu fost ambiţii răniţi, a adăugat Parchetul. “Mai târziu, fetiţa a murit la spital din cauza rănilor”, potrivit aceleiaşi surse.

Bombardamentul a avut loc în jurul orei locale 12:30 (10:30 GMT), cu ajutorul unui sisteme de rachete de lansare multiplă, potrivit datelor preliminare, a precizat Parchetul.

“Cel puţin cinci case au fost distruse”, a continuat el, publicând fotografii de clădiri cu ziduri şi acoperişuri ruinate.

Ucraina acuză Rusia că bombardează regulat localităţile sale de frontieră după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022. Vaste teritorii din estul şi sudul Ucrainei sunt ocupate de Moscova.

Citeşte şi: Zaharova: 80% dintre moldoveni ‘ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi’

Tags: bombardamentfrontierarusiaSumîucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei