Două grădinițe din capitală vor beneficia de reabilitare termică cu suportul USAID

Publicat:

Două grădinițe din capitală vor beneficia de reabilitare termică cu suportul USAID

Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat vineri între Primăria Municipiului Chișinău, Centrul Național pentru Energia Durabilă (CNED) și Proiectul USAID Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA).

Documentul a fost semnat de către Primarul General, Ion Ceban, Directorul Proiectului MESA, Armen Arzumanyan și Directorul Centrului Național pentru Energie Durabilă, Ion Muntean.


În cadrul implementării proiectului va fi testat mecanismul de finanțare Moldova Super ESCO, susținut de Ministerul Energiei și cel al Finanțelor. Moldova Super ESCO este un model de finanțare care presupune recuperarea investițiilor în decurs de câțiva ani, din contul economiilor la factura pentru energie.

În cadrul acestei inițiative, Proiectul MESA va oferi asistență tehnică pentru a asigura implementarea deplină a mecanismului MESCO și va acorda resurse financiare sub formă de grant pentru realizarea lucrărilor de eficiență energetică în grădinițele beneficiare, propuse de Primăria Chișinău.

După încheierea fazei pilot, Programul MESCO va fi transferat în gestiune Centrului Național pentru Energia Durabilă.

La rândul său, Primăria Municipiului Chișinău va coopera, oferind sprijinul necesar, pentru implementarea programului MESCO și realizarea cu succes a măsurilor de eficiență energetică.

Proiectul USAID Securitatea Energetică a RM (MESA) este un proiect de 4 ani care este implementat în strânsă cooperare și coordonare cu Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a fortifica și diversifica sectorul energetic, consolidând securitatea energetică a țării pe termen lung.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală...

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația Premierul Dorin Recean a venit cu un anunț...

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA)

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA) Jucătoarea română de tenis Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.