Două jurnaliste au fost ASASINATE în Mexic (VIDEO)

Publicat:

Două jurnaliste au fost ucise luni în Mexic, au indicat autorităţile judiciare, care studiază toate pistele posibile pentru a determina motivele crimei, notează AFP, potrivit agerpres.

Yessenia Mollinedo, directoarea site-ului de informaţii El Veraz, şi Sheila Garcia, cameraman, au fost împuşcate în Cosoleacaque, în statul Veracruz (est), se arată într-un comunicat al procuraturii.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei franceze îl face PRAF pe Putin: ‘Se află într-o stare de negare!’ – Black News

Această dublă crimă a avut loc la patru zile după asasinarea, joi, a lui Luis Enrique Ramarez, editorialist al jurnalului El Debate, în statul Sinaloa (nord-vest).

El a fost al nouălea informator ucis de la începutul anului, potrivit ONG-urilor pentru apărarea libertăţii presei Reporteri fără Frontiere (RSF) şi Articulo 19.

“Vom urmări toate pistele de anchetă” pentru a stabili motivele crimei “inclusiv activitatea lor jurnalistică”, a declarat procurorul Veronica Hernandez, citată în text.

“Suntem pe cale să documentăm cazul, consultând alte surse”, a declarat ONG-ul Articulo 19 care doreşte să confirme că moartea celor două victime este într-adevăr legată de activitatea lor jurnalistică.

Potrivit mai multor activişti, jurnaliştii trebuie să exercite alte activităţi profesionale din cauza situaţiei lor precare.

Guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia, a indicat că a fost lansat un dispozitiv pentru arestarea asasinilor.

Citeşte şi: Al treilea suspect în asasinarea preşedintelui haitian a fost arestat în SUA – Black News

Impunitatea este adesea regula în asasinarea jurnaliştilor în Mexic.

Luni, mai mulţi jurnalişti au manifestat în centrul capitalei Ciudad de Mexico pentru a cere “încetarea violenţei şi asasinării jurnaliştilor în Mexic”.

Cu aproximativ 150 de jurnalişti ucişi din anul 2000, Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru presă, potrivit RSF.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.