X

Două meciuri cât o finală pentru Naţionala noastră de fotbal

Două meciuri cât o finală pentru Naţionala noastră de fotbal

Urmează două meciuri de foc pentru naționala de fotbal a Republicii Moldova, în care “tricolorii” vor încerca să obțină, în premieră, calificarea la Campionatul European.

Citeşte şi: Avocații Arinei Corșicova vor cere CSJ strămutarea dosarului – Stiripesurse.md

Azi, reprezentativa condusă de Serghei Cleșcenco va primi vizita selecționatei din Albania, iar căpitanul echipei vorbește despre acest duel ca fiind unul dintre cele mai importante din întreaga sa carieră. Jucătorii așteaptă să fie susținuți din tribune de mii de fani, care să-i împingă de la spate odată cu fluierul de start, transmite Tvr Moldova.

Serghei Cleșcenco, selecționer, naționala Republicii Moldova: “Sper, mâine, să avem un rezultat pozitiv. Cel mai important este că fotbaliștii sunt pregătiți, ard de nerăbdare și realizează importanța acestei întâlniri”.

Două meciuri cât o finală pentru Naţionala noastră de fotbal

Vadim Rață, căpitan, naționala Republicii Moldova: “Cu ajutorul Domnului sperăm să obținem un rezultat bun. Cum am mai spus, mi se pare că Albania este cel mai puternic adversar din grupa noastră. Așa, pe hârtie, par să fie cele mai importante meciuri din cariera mea”.

Serghei Cleșcenco a accentuat faptul că toți cei 25 de jucători convocați sunt apți pentru următoarele două partide. Mai mult decât atât, șase dintre ei, printre care Ion Nicolaescu, Vadim Rață și Vladislav Baboglo, și-au trecut numele pe lista marcatorilor în ultimele dueluri pentru cluburile lor, așa că se află într-o formă favorabilă. Meciul dintre Republica Moldova și Albania se va disputa pe 17 noiembrie, pe stadionul “Zimbru” din Chișinău, cu începere de la ora 19:00, sub conducerea scoțianului William Collum. Potrivit informațiilor publicate de Federația de Fotbal, toate biletele au fost vândute, inclusiv cele rezervate, inițial, suporterilor albanezi. Tribunele umplute de suporteri până la refuz îi vor motiva pe “tricolori” să facă diferența, așa cum a fost la partida cu Polonia, când echipa antrenată de Serghei Cleșcenco a învins surprinzător, cu scorul de 3 la 2.

Vadim Rață, căpitan, naționala Republicii Moldova: “Pentru noi va fi foarte important al 12-lea jucător, așa că vă rog să veniți la stadion și să ne încurajați”.

Două meciuri cât o finală pentru Naţionala noastră de fotbal

În această campanie, “tricolorii” au suferit un singur eșec, în duelul cu Albania disputat la Tirana. Atunci, naționala pregătită de Serghei Cleșcenco a încasat două goluri și nu a avut nicio replică.

Serghei Cleșcenco, selecționer, naționala Republicii Moldova: “Noi realizăm că mai bine să murim mâine pe teren decât să lăsăm totul pentru meciul cu Cehia. Toți jucătorii înțeleg că meciul de mâine este ca o finală pentru noi.”

Acum, selecționata Republicii Moldova ocupă locul patru în Grupa E, la două puncte distanță de treapta secundă, care oferă dreptul de calificare la EURO 2024. Din acest motiv, “tricolorii” sunt în cărți pentru turneul final, unde echipa condusă de Serghei Cleșcenco nu a ajuns niciodată. De partea cealaltă, Albania este pe prima poziție și un rezultat de egalitate în meciul de mâine i-ar asigura prezența la Campionatul European.

Tags: AlbaniaCampionatul EuropeanfotbalNaţionalarepublica moldovaSerghei Cleșcenco
Categorii: SportȘtirile zilei