Două milioane de lalele au acoperit piața din Kiev

Publicat:

Ce poți face cu două milioane de lalele rămase de la Ziua Internațională a Femeii când mall-ul care găzduiește magazinul din Kiev este lovit de o rachetă rusească? Le așezi în piața Sfânta Sofia, din Kiev, informează mediafax.

Evenimentul a fost pus la cale de designerul Kateryna Mamonova, de sora ei geamănă Olena și de prietenii lor din Kiev.


Citește și :  Zelenski anunță sprijin pentru ucrainenii dislocaţi în urma invaziei ruse

Voluntari de toate vârstele au așezat lalele de toate culorile pentru a forma o suliță cu trei vârfuri, simbolul Ucrainei, în piața Sfânta Sofia, din Kiev, scrie BBC.

„Tridentul este un simbol străvechi al unității Ucrainei și vrem să transmitem lumii un mesaj despre frumusețea păcii”, explică Katerina, în timp ce tineri și bătrâni se plimbă cu brațele pline de flori.

De asemenea, Katerina transmite mesajul că, în ciuda tuturor sirenelor de raid aerian și a focurilor de artilerie rusească de la periferia Kievului, ucrainenii sunt aici și aici vor rămâne.

„Bunicii și străbunicii mei s-au născut și au murit în acest oraș. Pentru mine, Kievul este inima mea”, declară restauratoarea Tetiana Mitrofanova, una dintre organizatoare. Este încălțată în cizme roșii strălucitoare și îmbrăcată cu o salopetă galbenă și berete albastre, culorile Ucrainei.

„Fac o mulțime de lucruri mici”, spune ea, enumerând modul în care ajută la hrănirea oamenilor și la ajutorarea celor strămutați din orașe precum Mariupol și Harkov, unde luptele fac ravagii.

„Toată lumea își joacă rolul”.

Există o undă de entuziasm atunci când apare starul rock ucrainean Oleg Skripka.

„Absolut, putem opri tancurile rusești cu ajutorul culturii noastre”, insistă el. „Cu ajutorul muzicii am găsit un canal pentru a oferi sprijin emoțional poporului nostru și pentru a uni oamenii din întreaga lume”.

Citește și : ‘Zeci de victime’ după bombardamentele şi atacurile aeriene din Nikolaev (oficiali)

 

A fost intonat imnul național al Ucrainei, iar entuziamul se simțea în fiecare voce ce răsuna în piața acoperită de lalele.

Lalelele vor fi duse și la spitalele din oraș, pentru a împărtăși veselia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.