Două nave cargo au fost lovite în largul portului Odesa, un marinar a fost ucis

Publicat:

O navă de marfă deținută estoniană s-a scufundat joi în largul portului Odesa, la câteva ore după ce o navă din Bangladesh a fost lovită de o rachetă sau o bombă într-un port la est de Odesa, subliniind pericolul tot mai mare pentru transportul maritim comercial după invazia Rusiei, scrie Reuters, potrivit mediafax.

Multe firme de transport maritim și-au suspendat cursele către porturile din Marea Neagră și alte terminale din Ucraina, pe fondul creșterii primelor de asigurare pentru astfel de călătorii. Cel puțin trei nave comerciale au fost lovite de proiectile din 24 februarie, când a început invazia Rusiei.


Citește și : Franţa şi Germania CONFISCĂ iahturile oligarhilor ruşi

Viktor Vyshnov, adjunctul șefului Administrației Maritime din Ucraina, a declarat că șase membri ai echipajului de pe Helt, sub pavilionul Insulelor Marshall, au fost preluați de serviciul de salvare ucrainean și duși la un spital din apropiere de Cernomorsk, după ce au plutit în apa rece timp de mai multe ore.

Salvarea a fost confirmată de Igor Ilves, directorul general al Vista Shipping Agency, administratorul navei Helt, cu sediul la Tallinn.

“Nava s-a scufundat în cele din urmă”, a declarat Ilves, adăugând că este posibil să fi lovit o mină.

Centrul de transport maritim al NATO a avertizat miercuri că există “un risc ridicat de daune colaterale pentru navigața civilă în partea de nord-vest a Mării Negre”, unde se află mine.

“Există mai multe rapoarte din surse deschise despre nave civile care au fost lovite direct sau indirect ca urmare a actelor de război în nord-vestul Mării Negre, în apele teritoriale ucrainene și în apele internaționale adiacente”, a declarat NATO.

Miercuri seara târziu, o rachetă sau o bombă a lovit o navă de marfă deținută de Bangladesh în portul Olvia din Marea Neagră, ucigând unul dintre membrii echipajului acesteia.

“Nava a fost atacată și un inginer a fost ucis”, a declarat pentru Reuters Pijush Dutta, director executiv al Bangladesh Shipping Corp. “Nu este clar dacă a fost o bombă sau o rachetă sau care parte a lansat atacul. Ceilalți 28 de membri ai echipajului sunt nevătămați”, a precizat el, fără a oferi alte detalii.

Citește și : Germania trimite în Ucraina 2.700 de rachete sol-aer

Nava Banglar Samriddhi, sub pavilion Bangladesh, era blocată în Olvia de la începutul invaziei rusești, pe 24 februarie, și a fost lovită de o rachetă, a declarat un oficial al Ministerului de Externe din Bangladesh.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat membri ai echipajului cerând ajutor după ce nava a fost lovită. Într-unul dintre ele, cel de-al doilea inginer al navei a declarat că nava a fost lovită de o rachetă, ucigând un coleg de echipaj.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia măreşte soldele pentru a-i convinge pe ruşi să lupte pe frontul din Ucraina, la până de peste cinci ori salariul mediu anual

Rusia măreşte soldele pentru a-i convinge pe ruşi să lupte pe frontul din Ucraina, la până de peste cinci ori salariul mediu anual Autorităţile mai...

Șeful NATO: Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse

Șeful NATO: Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse Ucraina s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă după...

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul...

Rusia: Cresc soldele pentru a atrage voluntari să lupte în Ucraina

Rusia: Cresc soldele pentru a atrage voluntari să lupte în Ucraina Autorităţile din mai multe regiuni ale Rusiei au anunţat în ultimele săptămâni creşteri considerabile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.