Două nave militare ruse monitorizează un distrugătorul american USS Ross aflat în Marea Neagră

Publicat:

Rusia a mobilizat două nave militare pentru monitorizarea distrugătorului american USS Ross, care se află în Marea Neagră, afirmă surse militare ruse citate de agenţia de presă Tass, potrivit Mediafax.

Distrugătorul american USS Ross a ajuns luni seară în Marea Neagră, fiind a patra navă militară trimisă de Statele Unite în această zonă în 2019, informează publicaţia Stars and Stripes.


Citește și : Premierul în exerciţiu al Estoniei, mandatat cu formarea noului guvern

“Aliaţii noştri din zona Mării Negre continuă să joace un rol-cheie în menţinerea securităţii în spaţiul european”, a declarat comandorul Dave Coles, comandantul distrugătorului USS Ross.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au semnalat că vor intensifica prezenţa militară în Marea Neagră pentru a contracara acţiunile Rusiei.

Flota militară rusă a Mării Negre a comunicat că monitorizează deplasarea distrugătorului USS Ross. “Flota rusă a Mării Negre monitorizează constant deplasarea distrugătorului USS Ross, care a intrat în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat remis agenţiei de presă Tass.

“Începând din momentul intrării în Marea Neagră, nava militară americană a fost plasată sub supraveghere constantă cu sistemele instalate pe coastă. În plus, navele de patrulare şi recunoaştere Vasili Bikov şi Ivan Khurs monitorizează direct activităţile navei”, a transmis Centrul rus pentru coordonare în domeniul Apărării.

Citește și : Trump îi adresează ‘condoleanţe’ lui Macron după incendiul de la Notre-Dame

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.