Două persoane rănite în explozia nucleară din nordul Rusiei au murit din cauza contaminării radioactive

Publicat:

Doi angajaţi răniţi în explozia rachetei nucleare produsă pe 8 august în nordul Rusiei au murit din cauza contaminării radioactive, afirmă surse medicale citate de presa rusă, scrie mediafax.

Agenţia atomică rusă (Rosatom) a anunţat iniţial că cinci persoane au murit, iar trei au fost rănite după explozia produsă pe 8 august în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară.


Citește și : Premierul Mitsotakis invită investitorii francezi în Grecia şi anunţă modificarea politicii de azil

Două dintre persoanele rănite în explozie au murit din cauza contaminării radioactive, înainte de a fost transportate la Moscova pentru tratament, au declarat surse medicale citate de publicaţia Novaia Gazeta. “Doi dintre pacienţi au murit înainte de a fi aduşi la aeroport. Concentraţia de radiaţii a fost foarte mare, iar simptomele de contaminare s-au agravat rapid”, a declarat un oficial medical, sub protecţia anonimatului. Cei doi pacienţi care au murit erau angajaţi din domeniul militar.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat asigurări luni că explozia rachetei nucleare nu generează niciun risc, iar radiaţiile nu au crescut. “Nu există niciun risc” după explozia produsă pe 8 august în nordul Rusiei. “Nu există niciun risc şi nicio creştere a nivelului de radiaţii”, a declarat Vladimir Putin în cursul vizitei în Franţa. “Am trimis experţi la faţa locului, iar situaţia este sub control. Au fost aplicate măsuri preventive şi nu poate întâmpla nimic neaşteptat”, a dat asigurări liderul de la Kremlin.

Autorităţile din Norvegia au anunţat pe 15 august că au depistat concentraţii infime de iod radioactiv în regiuni situate în apropierea frontierei cu Rusia.

Citește și : Berlinul nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

Agenţia nucleară din Rusia (Rosatom) a confirmat că explozia accidentală din zona arctică s-a produs în timpul testării unor noi tipuri de “armament”, subliniind că proiectele militare vor continua. Cel puţin cinci ingineri au murit în accidentul s-a produs într-o bază militară din regiunea Arhanghelsk, pe litoralul Mării Albe. Conform experţilor americani, deflagraţia ar putea avea legătură cu testarea noii rachete de croazieră cu propulsie nucleară 9M730 Burevestnik (SSC-X-9 Skyfall, conform terminologiei NATO). Imediat după explozie, nivelul radiaţiilor a crescut în orăşelul Severodvinsk, situat la 40 de kilometri est de Poligonul militar Nionoksa din regiunea Arhanghelsk.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.