Două persoane sunt căutate de Poliţie după ce au călătorit în tren cu un ornitorinc

Publicat:

Două persoane erau căutate joi de Poliţia australiană după ce au fost observate în gara din Morayfield, o suburbie din nordul oraşului Brisbane, în timp ce ţineau în braţe un mic ornitorinc înfăşurat într-un prosop de baie, informează AFP şi BBC.com, potrivit agerpres.

Poliţia susţine că mamiferul a fost scos din habitatul său natural, şi anume statul nordic Queensland, şi că animalul trebuie “eliberat” cât mai curând posibil.


“Suntem îngrijoraţi pentru bunăstarea acestui animal care a fost scos din mediul său natural”, a subliniat în faţa reprezentanţilor presei Scott Knowles, comisarul poliţiei din Queensland.

Citeşte şi: Conceptul de suveranitate economică și industrială a Europei câștigă treptat teren – Black News

Autorităţile australiene şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea pentru sănătatea răpitorilor: ornitorincul mascul este veninos şi are un pinten care provoacă o durere atroce la contactul cu carnea umană.

Imaginile surprinse marţi de camerele de supraveghere arată un bărbat în şlapi, care se plimba pe peronul gării în timp ce purta ornitorincul, de mărimea unui pisoi, sub braţ.

Bărbatul şi femeia care îl acompania au înfăşurat apoi animalul într-un prosop, “mângâindu-l şi arătându-l celorlalţi pasageri”, a indicat Poliţia australiană.

Legislaţia privind conservarea faunei sălbatice din Queensland interzice extragerea ornitorincilor din natură, amenda maximă fiind de 430.000 de dolari australieni (264.000 de euro).

Citeşte şi: Letonia reintroduce serviciul militar obligatoriu începând de anul viitor

Animal nocturn şi timid, ornitorincul, unul dintre rarele mamifere care depun ouă, trăieşte în prezent doar în estul Australiei. Se hrăneşte cu viermi, insecte şi crustacee mici.

Din cauza cozii sale scurte, asemănătoare cu cea a unui castor, şi a ciocului de raţă, oamenii de ştiinţă britanici au crezut că era vorba despre o farsă atunci când au văzut pentru prima dată acest animal, la sfârşitul secolului al XVIII-lea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova La Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE),...

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Citește și: Vin intemperiile! Avertizare Cod galben de vreme rea Sute de pasageri...

Ar fi ucis o pensionară și l-a lăsat pe un bărbat să moară într-un beci improvizat. Individul – trimis pe banca acuzaților

Ar fi ucis o pensionară și l-a lăsat pe un bărbat să moară într-un beci improvizat. Individul – trimis pe banca acuzaților Individul din raionul...

Popșoi nu exclude noi sancțiuni internaționale în raport cu unii moldoveni

Popșoi nu exclude noi sancțiuni internaționale în raport cu unii moldoveni Lista sancțiunilor internaționale ar putea fi extinsă. Cel puțin așa consideră șeful diplomației moldovenești...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.