Două persoane ucise în bombardamentele ruse în regiunea Herson (guvernator)

Publicat:

Două persoane au fost ucise şi alte cinci rănite în urma bombardamentelor ruse care au vizat regiunea Herson, în sudul Ucrainei, a afirmat duminică guvernatorul Iaroslav Ianuşevici, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Oraşul Herson a reintrat sub control ucrainean în noiembrie după o contraofensivă care a antrenat retragerea forţelor ruse pe malul stâng al Niprului.


Citește și : UE, preocupată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia

‘Inamicul a atacat din nou cartierele rezidenţiale din Herson’, a afirmat guvernatorul, potrivit căruia au fost lovite o maternitate, o cafenea şi un imobil de locuit.

‘Noaptea trecută, două persoane au fost ucise de bombardamentele ruse’ în regiune, a scris el pe contul său de Telegram, precizând că distribuţia de electricitate a fost restabilită ‘în aproape 90%’ din oraş şi împrejurimi.

Conform guvernatorului, alte cinci persoane au suferit răni de diferite grade în urma a ’45 de lovituri’ lansate în regiune cu artilerie, lansatoare de rachete multiple, tancuri şi mortiere.

La Odesa, pe malul Mării Negre, întreruperile de electricitate de urgenţă au continuat în urma atacurilor cu drone ruse, a declarat duminică Serghei Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei regionale..

Citește și : SUA trimis prima delegaţie de înalt nivel în China pentru încălzirea relaţiilor şi a pregăti vizita lui Blinken

Autorităţile au mai declarat că s-au produs ‘întreruperi în aprovizionarea cu apă’ din cauza penelor de curent electric în unele cartiere ale oraşului.

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că peste 1,5 milioane de persoane au rămas fără electricitate în regiunea Odesa după loviturile ruse cu drone iraniene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hackeri ucraineni au perturbat serviciile bancare online, telefonia mobilă şi internetul din Rusia

Hackeri ucraineni au perturbat serviciile bancare online, telefonia mobilă şi internetul din Rusia Informaticieni experţi din serviciile de informaţii militare ucrainene au perturbat marţi sistemele...

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia ‘cu bună credinţă’

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia 'cu bună credinţă' Kremlinul a apreciat miercuri că semnalul dat de Ucraina asupra unor negocieri cu Rusia pentru...

Statele membre UE au convenit să aloce 4,2 miliarde euro pentru ajutorul pentru Ucraina

Statele membre UE au convenit să aloce 4,2 miliarde euro pentru ajutorul pentru Ucraina Ambasadorii statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi, COREPER)...

Şeful armatei britanice: Rusia va avea nevoie de cinci ani pentru a captura în întregime cele patru regiuni ucrainene

Şeful armatei britanice: Rusia va avea nevoie de cinci ani pentru a captura în întregime cele patru regiuni ucrainene Noul şef al armatei britanice, generalul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.