X

Două plaje populare din Sydney au fost închise după atacul mai multor rechini asupra unui delfin

Două plaje populare din Sydney – unde se adunaseră sute de persoane – au fost închise sâmbătă, după ce înotătorii au asistat la atacul mai multor rechini asupra unui delfin, potrivit Surf Life Saving New South Wales , informează mediafax.

Mai multe competiții de surf și evenimente precum Ironman și Ironwoman au fost anulate. Delfinul a suferit răni la coadă și a fost ulterior eutanasiat, a precizat organizația.

Citește și : Mesajul transmis de Greta Thunberg la finalul Forumului Economic Mondial de la Davos: ‘Lăsaţi-l în pământ!’

Salvamarii au închis plajele Manly și Shelly, unde sute de persoane se adunaseră pentru Manly Open Classic – un eveniment comunitar care include competiții Ironman și care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă.

“Salvamarii și salvamarii au evacuat înotătorii din apă și un mare carnaval de surf a fost suspendat”, a scris organizația într-un comunicat.

Dronele operate de Surf Life Saving au reperat mai mulți rechini în zonă, a precizat aceasta.

Emily Pettersson a declarat pentru Channel Nine, afiliat CNN, că a intrat în apă când a auzit că delfinul a fost rănit.

“[Aripioara delfinului] era mutilată, se putea vedea că era căzută și avea și o urmă de mușcătură pe o parte a corpului”, a spus Pettersson, adăugând că nu i-a fost teamă să intre și ea în apă.

Directorul general al Summer of Surf, Trent Goulding, a confirmat anularea concursului Shaw and Partners Manly Surf Open într-un videoclip de pe Instagram și a prezentat scuze participanților care s-au prezentat mai devreme pe plaja Manly.

Citește și : Serviciul de informaţii externe german, alarmat de pierderile pe care le înregistrează armata ucraineană în Bahmut

“Am avut o activitate uriașă a rechinilor într-o zonă din apropiere … și a trebuit să punem întregul eveniment pe pauză … am fost în așteptare, dar, din păcate, vom anula evenimentul de astăzi”, a spus el.

Goulding a adăugat că organizatorii vor rambursa înscrierile și a promis să implementeze protocoale suplimentare pentru a atenua acest tip de riscuri, cum ar fi să aibă o locație de rezervă la evenimentele viitoare.

Tags: DelfinplajerechiniSydney
Categorii: Știrile zilei