X

Două rachete au fost expediate din Siria spre Înălţimile Golan

Două rachete au fost expediate sâmbătă din Siria spre Înălţimile Golan, teritoriu ocupat de Israel, dar nu au provocat victime, a anunţat armata israeliană, potrivit Reuters, scrie agerpres.

O purtătoare de cuvânt a armetei a declarat că detaliile sunt încă imvestigate și că nu se ştie cu eaxctitate cine a lansat rachetele și unde au aterizat.

Citește și : Comandantul navei de crozieră suspectat că a provocat accidentul grav de pe Dunăre a fost inculpat de justiţia ungară

Israelul susţine că Iranul și aliatul său, gruparea Hezbollah din Liban, ambele luptând de partea președintelui Bashar al-Assad în războiul sirian, încearcă să transforme Siria într-un nou front împotriva israelienilor.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de atacuri asupra țintelor iraniene și a grupării Hezbollah în Siria.

Luni, armata israeliană a anunţat că au atacat o poziție anti-aerieriană siriană care a deschis focul asupra unuia dintre avioanele sale de război, iar mass-media din Siria a transmis că un militar a fost ucis în incident.

Citește și : Vestele galbene continuă protestele în Franța. Mobilizare din ce în ce mai slabă

Televiziunea siriană a anunțat duminică mai multe explozii mari în apropiere de Damasc și a informat că forţele aeriene s-au confruntat cu inamicul”, după ce Israelul a susţinut anterior că două rachete au fost expedoiate din Siria în teritoriul pe care îl controlează.

Tags: Inaltimile Golanisraelrazboisiriavictime
Categorii: Sinteze