Două rachete trase către Israel dinspre Fâşia Gaza au căzut în interiorul enclavei palestiniene

Publicat:

Armata israeliană a anunţat joi că două rachete trase către Israel dinspre Fâşia Gaza au căzut în interiorul enclavei palestiniene, transmite Reuters, potrivit agerpres .

Sirenele au sunat în sudul Israelului în diverse localităţi din apropierea Fâşiei Gaza joi, zi în care palestinienii au protestat masiv, în Gaza şi Cisiordania, contra deciziei din ajun a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.


Deocamdată nicio grupare militantă palestiniană nu a revendicat lansarea celor două rachete dinspre Fâşia Gaza.

Citește și : Recep Tayyip Erdogan dorește atenuarea diferendelor istorice între Turcia și Grecia

Mişcarea islamistă Hamas a făcut apel joi la o nouă revoltă populară a palestinienilor după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul capitală a Israelului. “Nu putem face faţă politicii sioniste susţinute de SUA decât prin lansarea unei noi intifada” începând de vineri, a declarat liderul Hamas, Ismail Haniyeh, într-un discurs susţinut în Gaza. El a mai spus că anunţul lui Trump este o ‘declaraţie de război’.

“Afirmăm că Ierusalimul este unit, nu (divizat) în Est şi Vest, şi va rămâne capitala Palestinei, a întregii Palestine”, a afirmat de asemenea liderul Hamas, grupare islamistă cu sediul în Gaza.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Trump a cerut Departamentului de Stat american să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, iudaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.