Două regiuni din Federaţia Rusă declară stare de urgenţă din cauza incendiilor de pădure

Publicat:

Două regiuni din Federaţia Rusă declară stare de urgenţă din cauza incendiilor de pădure

Două regiuni din Federaţia Rusă au declarat stare de urgenţă luni în contextul răspândirii incendiilor de pădure din cauza căldurii intense, informează Reuters.

Guvernatorul regiunii siberiene Tuva a declarat că autorităţile locale au luat această măsură din cauza incendiilor forestiere provocate de căldura intensă, vântul puternic şi furtunile uscate, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Până în acest moment, 23 de focare de incendii au fost înregistrate pe teritoriul republicii noastre. Aproximativ 1.700 de hectare sunt cuprinse de flăcări. Cele mai multe dintre ele se află în zone muntoase inaccesibile”, a declarat Vladislav Khovalyg, guvernatorul regiunii Tuva, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare Telegram.

Potrivit prognozelor meteorologice, căldura va scădea în intensitate în următoarele zile, iar ploile sunt aşteptate în unele părţi ale regiunii, a adăugat el.

“Cu toate acestea, nu ne putem baza pe vreme: întreaga lună iulie se anunţă a fi cea mai dificilă din punct de vedere al situaţiei incendiilor. Şi trebuie să luptăm pentru fiecare hectar de pădure”, a scris Vladislav Khovalyg.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

În Orientul Îndepărtat al Federaţiei Ruse, starea de urgenţă a fost declarată şi în Republica Saha, cunoscută şi sub numele de Iacuţia. Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă a anunţat că 107 incendii de vegetaţie au fost înregistrate pe o suprafaţă de peste 331.000 de hectare.

Situaţia de la faţa locului este monitorizată cu ajutorul dronelor, a precizat acelaşi minister rus pe Telegram.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţia Bucureştiului la ultima decizie a Moscovei

Reacţia Bucureştiului la ultima decizie a Moscovei Bucureștiul consideră neîntemeiată decizia Moscovei de a expulza un diplomat român, potrivit stiripesurse.ro. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de peste Prut...

Guvernul își deschide ușile pentru vizitatori

Guvernul își deschide ușile pentru vizitatori Casa Guvernului își deschide ușile pentru grupuri de vizitatori, anunță purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. Citește și: Moldovenii...

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE Cele două camere legislative ale Adunării Federale a Rusiei au aprobat, miercuri, suspendarea...

Moldovenii de peste hotare, îndemnați să se înregistreze pe platforma CEC

Moldovenii de peste hotare, îndemnați să se înregistreze pe platforma CEC Până în prezent, peste 1 300 de persoane s-au înscris pe platforma inregistrare.cec.md,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.