Două săptămâni consecutive de creştere a bilanţului de contagieri la nivel global

Publicat:

Contagierile cu noul coronavirus au crescut uşor pentru a doua săptămână consecutiv, cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19 raportate, reprezentând o creştere cu 3% faţă de săptămâna anterioară, în timp ce numărul deceselor la nivel global continuă să scadă, a informat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează EFE, potrivit agerpres.

Între 28 iunie şi 4 iulie s-au înregistrat 54.000 de decese asociate COVID-19, în descreştere cu 7% faţă de săptămâna precedentă, cea mai scăzută cifră din octombrie 2020, potrivit raportului epidemiologic săptămânal al OMS.


Citeşte şi: Coreea de Nord riscă o penurie alimentară – Black News

Cu toate acestea, în toate regiunile cu excepţia Americii şi Asiei de Sud-Est au fost raportate mai multe decese decât în săptămâna anterioară, la fel ca şi o creştere a numărului de contagieri, mai puţin în America.

Europa a înregistrat o creştere semnificativă cu 30% a numărului de contagieri şi cu 6% a cifrei morţilor.

La rândul său, Orientul Mijlociu a înregistrat o creştere cu 11% a cifrei contagierilor şi cu 2% a deceselor.

Continentul african, unul dintre cele mai afectate în ultimul timp mai ales din cauza unei penurii de vaccinuri, a înregistrat o creştere cu 23% a numărului de decese de COVID-19 şi cu 15% a cifrei contagierilor comparativ cu săptămâna precedentă.

Citeşte şi:Adevărul terifiant este că milioane de oameni vor ca LOCKDOWN-ul să nu se termine niciodată – Black News

În ce priveşte ţările, numărul cel mai ridicat al contagierilor s-a înregistrat în ultima săptămână în Brazilia, urmată de India, Columbia, Indonezia şi Marea Britanie.

Variata Delta a coronavirusului, care suscită o mare îngrijorare OMS, a fost detectată în 9 ţări în ultima săptămână, fiind răspândită deja în peste o sută de ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.