X

Două treimi din rachetele rusești lansate sâmbătă au fost interceptate (armată)

Două treimi din rachetele rusești lansate sâmbătă au fost interceptate, a anunțat armata ucraineană, potrivit CNN, informează mediafax.

Aproximativ două treimi din rachetele rusești lansate sâmbătă asupra Ucrainei au fost interceptate, potrivit comandantului-șef al forțelor armate ucrainene.

Citește și : Un nou videoclip arată o explozie puternică la o clădire care pare ocupată de trupele ruse din Soledar – CNN

„În total, inamicul a efectuat aproximativ 28 de lansări de rachete de croazieră de diferite tipuri și cinci lansări de rachete ghidate pentru avioane”, a declarat generalul Valeriy Zaluzhnyi pe Telegram.

Forțele de apărare au distrus 18 rachete de croazieră și trei rachete de avion ghidate, a precizat el.

Zaluzhnyi a mai spus că sâmbătă dimineața, capitala Kiev a fost atacată de rachete antiaeriene dinspre nord. Astfel de arme, S-300, au fost rar folosite împotriva Kievului.

Generalul a spus că forțele rusești au folosit ulterior un amestec de rachete de croazieră lansate din aer, rachete de croazieră lansate de pe mare și rachete ghidate trase din avioane pentru a ținti infrastructura critică a Ucrainei.

Citește și : Oficial rus: Belarusul ar putea intra în conflictul din Ucraina, dacă Kievul decide să ‘invadeze’ oricare dintre cele două ţări

Denys Shmyhal, prim-ministrul ucrainean, a declarat anterior că apărarea aeriană a salvat „viețile a mii de oameni”.

Atacurile cu rachete rusești de sâmbătă au fost primele din ultimele două săptămâni.

Tags: avionkievracheteValeriy Zaluzhnyi
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina