X

Două vapoare ale unui ONG spaniol au adus în Palma de Majorca o supravieţuitoare dintr-un naufragiu şi două trupuri neînsufleţite

Două vapoare ale organizaţiei spaniole Proactiva Open Arms au sosit în Palma de Majorca sâmbătă cu o migrantă, scăpată ca prin minune dintr-un naufragiu, şi corpurile neînsufleţite a două persoane – o femeie şi un băieţel – recuperate marţi în largul ţărmurilor libiene, relatează AFP, potrivit agerpres.

Vapoarele Open Arms şi Astral au acostat în portul capitalei arhipelagului Baleare escortate de o navă a Gărzii Civile.

Citește și : Columbia: Noii parlamentari ai fostei gherile FARC şi-au făcut intrarea în Parlament

Supravieţuitoarea naufragiului, o cameruneză de 40 de ani, pe nume Josepha, a fost găsită în stare de hipotermie împreună cu o altă femeie şi un băieţel, care au murit, pe resturile unei bărci pneumatice în largul coastelor Libiei.

Pentru a-şi asigura protecţia şi pentru a depune mărturie în deplină libertate, ONG-ul a ales miercuri să-şi direcţioneze vapoarele către Spania, în timp ce Italia era dispusă să accepte debarcarea supravieţuitoarei, nu şi a corpurilor neînsufleţite, în Catania (Sicilia).

Organizaţia neguvernamentală a acuzat paza de coastă libiană că i-a salvat pe migranţii aflaţi în barca pneumatică şi le-a abandonat pe cele două femei şi pe băieţel.

Citește și : Mișcarea Hamas, armistiţiu cu Israelul (purtător de cuvânt al Hamas)

Membri ai pazei de coastă libiene au explicat că au salvat 165 de migranţi de pe o barcă în aceeaşi zonă în noaptea de luni spre marţi, dar au dezminţit că au lăsat pe cineva la bord.

Tags: baleareCataniamigrantănaufragiuPalma de MajorcaProactiva Open ArmsSicilia
Categorii: Diaspora