X

Dovlecelul – leguma perfectă în curele de slăbire

Dovlecelul – leguma perfectă în curele de slăbire

Dovlecelul este una dintre primele legume recomandate de nutriţionişti în diete. Pe lângă faptul că are foarte puține calorii (100 gr. dovlecel are 20 – 27 kcal) este şi o sursă bună de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, zinc, fosfor, cupru și fier, o serie de acizi organici, vitamine C, B, K şi A.

Este una din puţinele legume în care proporția de sodiu – potasiu este aproape perfectă. Aceasta este importantă pentru o bună funcționare a organismului. În cazul dezechilibrului de sodiu – potasiu din corp poate apărea spasmofilia (mușchii și nervii sunt în stare de alertă) și tetania (contracții puternice ale mușchilor).

Citește și: Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici

Beneficiile consumului de dovlecei

Cum consumi dovlecelul

În primul rând, alege dovleceii tineri şi proaspeţi. În curele de tratament foloseşte sucul de dovlecel. Gustul nu este foarte bun, dar are efect mai mare pentru că îşi păstrează proprietăţile mai bine.

În schimb, când îl prepari (la aburi, în cuptor, la grătar, interzis prăjit) este delicios, dar nu-l lăsa pe foc mai mult de 15-20 min. În salate foloseşte zucchini (dovlecelul cu coaja verde-închisă) are aceleaşi proprietăţi doar că este asimilat mai rapid de către organism.

Tags: Dovlecelulsănătateslăbire
Social