Downing Street 10 era o ‘oază de normalitate’, unde regulile Covid erau ignorate (martor)

Publicat:

La reşedinţa premierului britanic din Downing Street 10 era o “oază de normalitate” unde regulile Covid erau ignorate, iar personalul era avertizat să fie atent la camere în exterior, potrivit unui funcţionar britanic citat joi de PA Media şi dpa, informează agerpres.  

Reuniunile “Wine Time Fridays” (un fel de “dacă e vineri e vin”) şi petrecerile aniversare au continuat în mod normal, la guvern, în timp ce restul ţării se confrunta cu restricţii dure în ce priveşte socializarea, a afirmat funcţionarul respectiv, în declaraţii scrise către comisia pentru privilegii a parlamentului britanic, care anchetează dacă fostul premier Boris Johnson a minţit parlamentul în privinţa respectării restricţiilor.


Citește și : Primarul din Miami candidează şi el la preşedinţia SUA

Responsabilul a mai declarat că, la întrebarea dacă ar trebui purtate măşti, personalului i s-a spus, în martie 2020, că “nu are rost”, remarcă descrisă de martorul citat drept “parte a unei culturi mai largi de a nu respecta nicio regulă”.

Ofiţerii de securitate i-au îndemnat în schimb pe membrii personalului să fie “atenţi” la o potenţială monitorizare din afara clădirii, cerându-le să respecte regulile la plecare, a adăugat funcţionarul citat.

Downing Street “nr.10 era ca o oază de normalitate. Echipa de securitate trimitea note operative (ca oamenii) să aibă grijă la camerele de dincolo de uşă, să nu iasă în grup şi să respecte distanţa socială. Totul era pantomimă”, a scris martorul.

Citește și : Australia blochează construcţia unei noi ambasade a Rusiei

“Petrecerile aniversare, de rămas bun şi reuniunile de sfârşit de săptămână au continuat ca de obicei.(…) Abia după peste un an de la începutul pandemiei au fost instalate un sistem de deplasare pe sensuri unice şi panouri separatoare între birouri”, a mai spus acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.