Dragalin, despre corupția din PA: ‘Am văzut procurorii cum numără bani!’

Publicat:

Sistemul de justiție din R. Moldova are șanse de a deveni unul cinstit, cu procurori și judecători onești.

La o asemenea concluzie a ajuns șefa Anticorupție, Veronica Dragalin, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Daniel Ortega îl face pe Zelenski ‘nazist’ și atacă UE – Stiripesurse.md

Asta chiar dacă procurorul șef a fost amenințată și implicată într-un scandal de scurgeri de informații din interiorul instituției.

„Nu am regretat niciodată că am acceptat. Pentru mine este o experiență unică. Nu aș schimba nimic, valorez foarte mult cu experiența mea, nu știu cum se va termina totul pentru mine, dar cred că am învățat foarte mult”, a recunoscut Dragalin.

Înainte de a accepta funcția de șef PA, Dragalin bănuia că sistemul este putred, dar… „credeam că mituirea procurorilor e în trecut, iar acum toți înțeleg că e un alt sistem și mulți de atunci au plecat, dar corupția a rămas, poate nu la acel nivel, dar încă mai este. Eu asta știu, eu văd video înregistrări cum ei numără banii”.

Procurorul șef a explicat că cei care încă mai iau mită sunt oamenii grupărilor criminale din R. Moldova.

„Chiar dacă unii conducători criminali nu sunt în țară, asta nu înseamnă că ei au influență în R. Moldova, inclusiv în interiorul PA. Pentru mine este clar că beneficiarii scurgerilor sunt cei care trebuie să fie condamnați și pedepsiți la cel mai înalt nivel, cu confiscarea averilor de milioane”, a spus aceasta.

Cu toate acestea, Dragalin este convinsă că sistemul poate fi schimbat: „Înainte de a ajunge în Moldova și de a vorbi cu procurorii, nu știam cât de pregătiți ei sunt aici, dar vă pot spune că am rămas impresionată de nivelul de pregătire a procurorilor din R. Moldova”.

De asemenea, Dragalin a recunoscut că odată cu obținerea funcției de șefă PA a solicitat și pază de stat după episoadele de amenințare la adresa sa.

Citeşte şi: Daniel Ortega îl face pe Zelenski ‘nazist’ și atacă UE – Stiripesurse.md

„Acum mă simt în siguranță. Eu locuiesc singură la Chișinău, nu am mașină personală, iar când de exemplu plecam în vizită la bunica sau la rude, plecam cu taxiul, în ultima perioadă am început să mă simt în pericol când intru în mașini necunoscute în care taximetriștii mă recunosc. Nu am avut careva incidente, dar am considerat să solicit pază de stat.

Totuși mă simt în mai mare siguranță la Chișinău decât în Los Angeles, totuși funcția pe care o dețin… nu sunt o persoană puternică fizic… nu cred că o voi solicita pe întregul mandat, dar în situația actuală este necesară”, a mai adăugat Dragalin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică Vremea va fi relativ frumoasă în acest weekend, fără precipitații esențiale, anunță meteorologii....

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume O pană informatică paraliza vineri numeroase întreprinderi în întreaga lume, iar gigantul american al...

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor Anul trecut, reprezentanții legali ai lui Ilan Șor au...

Modificări legislative pentru eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor

Modificări legislative pentru eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor O inițiativă legislativă care are drept scop eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.