X

Dragalin se plânge de salariul de la PA: ‘De-abia îmi pot plăti chiria!’

Șefa Procuraturii Anticorupție spune că trăiește din economiile acumulate în Statele Unite ale Americii, iar salariul din Moldova nu-i ajunge decât de chirie. „Chiria pe care o plăteam la Los Angeles era dublă decât cea din Moldova, pe când salariul de aici, din Moldova, e de zece ori mai mic decât în SUA”, a declarat Dragalin într-un interviu pentru Dorin Galben.

„Salariul în biroul de avocați din SUA, în care am activat, din prima zi, era de 160 de mii de dolari pe an, în 2011.

Citeşte şi: Daniel Ortega îl face pe Zelenski ‘nazist’ și atacă UE – Stiripesurse.md

Când aveam deja 5 ani de avocat, primeam 300 de mii de dolari pe an. Am colegi care primesc milioane de dolari pe an acum. Chiria pe care o plăteam în Los Angeles era dublă decât cea pe care o plătesc la Chișinău, iar salariul aici în Moldova cred ca e de 10 ori mai mic. Până la urmă, cheltuielile nu sunt chiar atât de mici aici, în Moldova, comparativ cu SUA.

Chiria e mai mult de o mie de dolari aici.

Eu am bani puși deoparte pe care i-am acumulat din salariul de avocat și eu trebuie să folosesc bani și de acolo ca să mă întrețin aici în Moldova. Pentru viața mea din Moldova, nu mi-ar ajunge salariul de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Eu primesc, în cont, în fiecare lună, 26 de mii de lei și chiria cam tot atât mă costă”, a declarat Veronica Dragalin.

Șefa PA nu este prima funcționară, care spune că trăiește din economiile acumulate în funcțiile deținute anterior. Din banii adunați la Banca Mondială, inclusiv, a trăit mai mulți ani și actuala președintă a țării, Maia Sandu. Recent, șefa statului a anunțat că economiile s-au epuizat și trăiește doar din salariul de la Președinție.

Citeşte şi: Moscova a fost ATACATĂ cu drone – Stiripesurse.md

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a renunțat la salariu de circa 10 mii dolari lunar pentru funcția din Moldova. Datele se regăsesc în declarația de avere, depusă la ANI. Potrivit actului, aceasta a încasat în 2021 un salariu de 122 mii de dolari din munca sa în sistemul de drept american.

Tags: Banca Mondialachisinaulos angelesMoldovaSUAVeronica Dragalin
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei