X

Dragalin vrea să transforme PA în DNA-ul românesc

Veronica Dragalin în continuare este de părere că instituția pe care o conduce în prezent trebuie transformată după DNA-ul românesc (Direcția Națională Anticorupție). Despre acest lucru șefa PA a menționat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la un an de activitate.

În opinia Veronicăi Dragalin, astfel, procurorilor anticorupție le-ar fi mai ușor să investigheze faptele de corupție într-un mod eficient, transmite tv8.md.

Citeşte şi: Politica identitară a statului și restabilirea unității naționale românești. Un deziderat pentru Chișinău și București – Stiripesurse.md

„Să avem echipă pentru a face filaj, să avem echipă de interceptare, să înregistrăm discuții, doar așa măsuri speciale de investigații pot acumula probe de corupție”, a declarat șefa PA.

Totodată, Dragalin a mai menționat despre problemele cu care se confruntă Procuratura Anticorupție în prezent.

„PA trebuie să aibă propriile forțe, un buget, o clădire, specialiști, o secție de cooperare internațională, una de comunicare cu presa. Multe au fost acordate prin Legea din 2016, dar nu au fost implementate până în prezent”, a mai spus șefa Procuraturii Anticorupție.

Citeşte şi: Cooperarea economică moldo-română, parteneriat strategic în drumul spre integrare europeană – Stiripesurse.md

De asemenea, Veronica Dragalin a cerut majorări de salarii pentru procurorii anticorupție.

În vara anului trecut, Veronica Dragalin s-a întors în Republica Moldova pentru a prelua conducerea Procuraturii Anticorupție, pentru un mandat de cinci ani. A intrat oficial în funcție la 1 august 2022.

Tags: DNA (Direcția Națională Anticorupție)Procuratura Anticorupție (PA)Veronica Dragalin
Categorii: JustiţieȘtirile zilei