X

Dragoș Galbur, amenințat cu moartea: „Te vom spânzura de drapelul României”

Dragoș Galbur, amenințat cu moartea: „Te vom spânzura de drapelul României”

Dragoș Galbur, președintele PNM, susține că a fost amenințat de Nicolai Kostîrkin, redactor al portalului gagauznewsmd și al canalului de Telegram, interzise pe teritoriul Republicii Moldova, a scris pe rețele de socializare, Dragoș Galbur.

,,Mi-a adresat mesaje care conțin amenințări directe cu moartea și instigări la violență fizică împotriva mea. Mai exact, la data de 22 iulie, 2024, Kostîrkin m-a amenințat deschis că mă va spânzura de drapelul României.”

Faptul că cetățeanul respectiv a fost anterior reținut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității și SIS, figurează în două dosare penale privind incitarea la ură interetnică și promovarea războiului, oferă acestor amenințări o conotație mult mai serioasă. Acesta în mod deschis se expune asupra faptului că Rusia trebuie să invadeze Republica Moldova, iar moldovenii trebuie nimiciți. La percheziționarea locuinței sale, organele de drept au ridicat mai multe arme albe și materiale de propagandă rusă.

Este alarmant să constatat că elementele criminale pro-ruse capătă tot mai multă putere și încredere, profitând de ineficiența autorităților statului. Nu putem permite ca astfel de comportamente să devină normă în Republica Moldova.”

Dragoș Galbur, a menționat că a sesizat Procuratura Generală și Poliția Republicii Moldova pentru a întreprinde toate măsurile necesare privind asigurarea siguranței și integrității mele și pentru a trage la răspundere pe cetățeanul Kostîrkin.

,,Este momentul ca statul să demonstreze că poate și va proteja cetățenii săi.”

 

Tags: amenințat cu moarteaar fi fostDragoș Galbur
Categorii: PoliticăȘtirile zilei