X

Dragoș Galbur critică PAS pentru lașitate și incompetență în cazul declarațiilor deputatului Vasile Șoimaru

Dragoș Galbur critică PAS pentru lașitate și incompetență în cazul declarațiilor deputatului Vasile Șoimaru

Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), a lansat critici dure la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), acuzând formațiunea de lașitate și incompetență.

Declarațiile sale vin în contextul în care PAS s-a distanțat de comentariile făcute de deputatul Vasile Șoimaru, care a sugerat că Republica Moldova ar putea interzice Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Rusiei.

„Din când în când, apare câte o minte lucidă și curajoasă în PAS, dar și atunci partidul se disociază de aceasta. Lașitatea este probabil cea mai clară caracteristică a partidului de guvernare, PAS. După incompetență, evident,” a declarat Dragoș Galbur.

Purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a subliniat că „aceasta este opinia personală a domnului Șoimaru și nu reflectă poziția PAS.”

Această poziție a partidului a fost exprimată după ce Șoimaru a afirmat într-o emisiune TV că „la un moment dat, Moldova va interzice Mitropolia Moldovei, care este, de fapt, a Rusiei.”

Criticile lui Galbur evidențiază o tensiune crescândă între PAS și alte formațiuni politice, într-o perioadă marcată de dezbateri intense privind influența Bisericii Ortodoxe Ruse în Republica Moldova.

Tags: criticăDragoș GalburPAS
Categorii: PoliticăȘtirile zilei