X

Dragu a ridicat de la BNM aproape 50 de mii de lei pentru mai puțin de 10 zile de muncă

Dragu a ridicat de la BNM aproape 50 de mii de lei pentru mai puțin de 10 zile de muncă

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a declarat de la BNM un venit salarial de 47 de mii de lei pentru nici 10 zile de muncă, având în vedere că a fost desemnată în funcție pe 22 decembrie trecut.

Citește și: Agricultorii moldoveni recepționează prima tranșă de motorină din România

Ziarul de Gardă scrie că predecesorul ei de la BNM, Octavian Armașu, raporta pentru 2022 un salariu lunar  de 160 de mii de lei, iar pentru 2023 – circa 210 mii de lei lunar.

În declarația sa de avere și interese personale, Anca Dragu  a ridicat venituri sub formă de indemnizație în valoare de 130.623 de roni sau echivalentul a 500 de mii de lei moldovenești de la Senatul României. Ex-ministra română de Finanțe a primit și remunerări în valoare de 1835 de roni (echivalentul a 7 mii de lei moldovenești) de la două instituții de învățământ de la București.

Familia guvernatoarei BNM deține două terenuri intravilane. Familia Dragu deține în proprietate o casă de 109 metri pătrați ce ar valora 25 900 de roni (echivalentul a circa 100 de mii de lei moldovenești) și șapte apartamente. Ultimul apartament a fost procurat în 2024, are o suprafață de 89 metri pătrați și valorează, conform declarației de avere și interese personale, 94 de mii de euro. Anca Dragu menționează că familia sa deține 22 de conturi bancare în lei românești, euro și dolari.

De menționat că Anca Dragu a obținut cetățenia R. Moldova în ziua în care Octavian Armașu a fost revocat de la șefia BNM.

Tags: Anca DraguANIBNMdeclarație de avere Dragusalariu BNM
Știrile zilei