Dreptul la Dreptate: ‘Legăturile mafiei lui Plahotniuc cu contrabandiștii devin tot mai evidente’

Publicat:

Legăturile mafiei lui Plahotniuc cu contrabandiștii devin tot mai evidente

 

Reprezentanții asociației obștești „Dreptul la Dreptate” susțin că „legăturile mafiei lui Plahotniuc cu contrabandiștii devin tot mai evidente”. Asociația pregătește o investigație în care va arăta cum persoane din anturajul fostului politician Vlad Plahotniuc  au ajuns să facă trafic de droguri și contrabandă de țigări și alcool, scrie IPN.


Citeşte şi: Medvedev: Moscova va lansa noi atacuri asupra porturilor ucrainen

Într-o conferință de presă la IPN, președintele asociației, Pavel Grigorciuc, a spus că în investigație este vizat Goncerenco, un corupt din Federația Rusă, dar care ar deține și cetățeniile altor state. Acesta ar fi cumpărat afaceri de la oligarhii care au fugit din Moldova în anul 2019. Însă, nu era decât o schemă de a înregistra afacerile pe numele lui pentru a le păstra pentru proprietarii adevărați.

Andrei Goncerenco l-ar fi ajutat pe Vlad Plahotniuc

Activistul a declarat că există informații confirmate din mai multe surse precum că Andrei Goncerenco l-ar fi ajutat pe Vlad Plahotniuc să-și ascundă activele de la organele de drept. Dar, din cauza sancțiunilor instituite ca urmare a războiului din Ucraina, lucrurile s-au schimbat și Goncerenco și alții din anturajul fostului politician au ajuns să facă trafic de droguri și contrabandă.

Pavel Grigorciuc a mai spus că, spre regret, în multe state europene contrabanda cu țigări înflorește, aceasta având rădăcini în estul Europei, inclusiv în Republica Moldova. Și acest fenomen, potrivit lui, are un impact semnificativ asupra economiei țărilor europene. Unele state sunt extrem de afectate de volumul contrabandei: fiecare al patrulea pachet de țigări din comerț fie a fost adus prin contrabandă, fie a fost produs la fabrici clandestine.

Legăturile mafiei lui Plahotniuc cu contrabandiștii devin tot mai evidente

Potrivit lui, contrabandiștii moldoveni condamnați în Europa rămân liberi în Moldova. „Acest business ilegal este controlat de criminalitatea internațională, din care fac parte, din păcate, și conaționali de-ai noștri.

Protagonistul investigației noastre a devenit cetățeanul Mihail Filip Raileanu, născut pe 19 septembrie 1981. El este și cetățean al României, însă în acest stat este dat în urmărire, fiind vizat în alte cauze penale. Acesta este unul dintre baronii, regii contrabandei moldovenești, este inclusiv unul dintre cei mai mari furnizori de țigări. Dar face contrabandă nu doar cu țigări.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă și-a pus botniță la Realitatea TV ca ‘protest împotriva cenzurii’ (stiripesurse.ro)

Avem informații că această grupare este implicată și în trafic de droguri. Bărbatul a fost condamnat în Belgia la 7 ani de închisoare, însă acest fapt nu-l împiedică să facă contrabandă de proporții, în parteneriat cu lumea criminală internațională”, susține Pavel Grigorciuc.

Asociația a înaintat un demers către autorități și către organele de drept în care descrie detaliat aspectele ilegale ale activității acestuia. Reprezentanții Asociației „Dreptul la Dreptate” solicită ca sentința din Belgia să fie pusă în aplicare. Pentru că Republica Moldova nu-și extrădează proprii cetățeni, să-l încătușeze pe Mihail Filip Raileanu aici, în țară, pentru ispășirea pedepsei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina Rusia a afirmat marţi că a distrus cinci avioane...

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului Beat, fără cască și fără permis de conducere. Inspectorii de patrulare au dat...

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei ‘păci juste’

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei 'păci juste' Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat...

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană 'avertizează' România: somație pentru București Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.