‘Drive-through’ de testare pentru coronavirus în New York

Publicat:

Primul centru de testare pentru coronavirus de tip ”drive-through” (testarea se face direct din maşina personală) din oraşul New York s-a deschis în districtul Staten Island, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

Testul presupune realizarea unui exudat nazal. Potrivit experţilor, procesul poate fi invaziv şi incomod, dar este totodată simplu şi rapid.


Citeşte şi: Spania îşi ÎNCHIDE toate hotelurile

Persoanele cu risc crescut şi cele care prezintă simptome au prioritate pentru efectuarea testului.

“Este un test care se recoltează din nări şi durează două secunde”, a explicat Muhammad Qureshi, de 44 de ani, care a venit să se testeze împreună cu soţia sa, Rubab Abid, de 38 de ani.

“Zona de testare este una cu acces limitat, dar nu este o problemă. Au spus că o să ne sune ca să ne anunţe rezultatele în două-trei zile. Ne simţim bine, dar lucrăm în retail, iar ea e diabetică, aşa că am vrut să ne testăm”, a adăugat el.

Vehiculele stau la rând în parcarea South Beach Psychiatric Center, în apropiere de Staten Island University Hospital North, iar asistentele medicale verifică informaţiile medicale într-o zonă denumită ”zona roşie”.

Citeşte şi: Donald Trump anulează summitul G7

“Lucrurile se desfăşoară regulamentar până acum. Toţi trebuie să ne aducem contribuţia”, a precizat Basil Seggo, comisar în cadrul departamentului regional pentru conservarea mediului.

“Este interzisă coborârea ferestrelor înainte de realizarea exudatului, după care acestea sunt din nou închise. Avem reguli stricte de siguranţă, de securitate. Avem agenţi de securitate care patrulează zona, monitorizând orice urmă de încălcare a regulilor”, a completat el.

Centrul este al treilea din statul New York, după unul în New Rochelle, comitatul Westchester, şi altul la Jones Beach, în Long Island.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.