Droguri sintetice din Ucraina vândute pe piața neagră din Moldova

Publicat:

Droguri sintetice din Ucraina vândute pe piața neagră din Moldova

Oamenii legii anunță despre anihilarea unui canal ilegal de introducere din Ucraina, prin contrabandă a drogurilor sintetice și comercializarea acestora pe piața neagră din Moldova.

Citește și: Cu generatoare de sunet din Rusia nedeclarate la vamă


Grupul criminal transfrontalier a fost filat, inclusiv cu ajutorul agenților sub acoperire. Membrii grupării transportau ilicit prin contrabandă din Ucraina în R. Moldova, droguri sintetice, gestionând o platformă multinațională, care se concentrează pe furnizarea ilegală de soluții de comerț electronic clienților și vânzătorilor din întreaga lume, în vederea tranzacțiilor ilicite de substanțe stupefiante în special PVP, amfetamină, metamfetamină etc.

Sursele financiare dobândite din afacerea ilegală sunt acumulate prin utilizarea sistemelor de colectare și utilizare a dividendelor în arealul de DarkNet, DarkWeb, Malware etc.

Prin urmare, recent, în PTF Otaci, pe sensul intrare în R. Moldova, a fost reținut un membru activ al grupării criminale documentate. Bărbatul în vârstă de 35 de ani, transporta o cantitate de droguri sintetice, cu cantitatea totală de 2 kg, valoarea căreia pe piața neagră constituie 1 400 000 lei. Drogurile erau camuflate în cutii pentru jucării, conserve metalice și în ambalajul săpunului lichid.

Au fost efectuate în continuare un complex de măsuri speciale de investigații în scopul stabilirii tuturor figuranților, identificarea locurilor de depozitare a drogurilor, metodei de gestionare a activității criminale prin rețelele de socializare, având ca scop reținerea în flagrant a membrilor activi ai grupării criminale transnaționale, care își desfășoară activitatea criminală pe teritoriul R. Moldova, punând în circulație ilicită drogurile sintetice pe scară largă.

Prin urmare, a fost reținut unul dintre liderii grupării criminale, care la data de 5 iulie a sosit dintr-un stat al UE, prin Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a organiza platforma de distribuire a drogurilor, depozitând cantități mari în locuri special destinate, ulterior fiind preluate de intermediari cu scopul distribuirii  consumătorilor finali, prin metoda tăinuirii pachețelelor în Moldova. Persoana reținută s-a dovedit a fi cetățean al Ucrainei, în vârstă de 25 de ani. Ultimul a fost arestat pe un termen de 30 zile și plasat în penitenciar.

În prezent investigațiile continuă, iar persoanele acuzate de săvârșirea infracțiunii sunt prezumate nevinovate atâta timp cât vinovăția lor nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.