Drone lansate de Ucraina au lovit o instalaţie de stocare a petrolului în regiunea rusă Rostov

Publicat:

Drone lansate de Ucraina au lovit o instalaţie de stocare a petrolului în regiunea rusă Rostov

Drone ucrainene au lovit duminică dimineaţa o instalaţie de stocare a petrolului în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, declanşând un incendiu de proporţii, a anunţat guvernatorul local, informează AFP.

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arată flăcări şi un nor dens de fum înălţându-se de la locul incendiului, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

“În sud-estul regiunii Rostov, forţele de apărare ruse au respins un atac cu drone. În urma căderii unor resturi (de drone) pe teritoriul instalaţiilor de stocare industrială din (oraşul) Proletarsk, s-a declanşat un incendiu”, a scris guvernatorul Vasili Golubev pe Telegram.

“La ora 05:35 (02:35 GMT), lupta împotriva incendiului (…) a fost suspendată din cauza unui al doilea atac cu drone”, adaugă o actualizare a mesajului.

Nu au fost înregistraţi răniţi, iar operaţiunile pentru stingerea incendiului au fost reluate la scurt timp, a fost precizat ulterior.

Proletarsk se află la circa 250 de kilometri de frontiera ucraineană şi la circa 350 de kilometri de zonele de luptă aflate în mâinile Kievului pe linia frontului de est din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a doborât în timpul nopţii cinci drone ucrainene “de tip aeronautic” în timpul nopţii, dintre care două deasupra regiunii Rostov.

De la începutul conflictului în 2022, Kievul a ţintit de mai multe ori instalaţii petroliere şi gaziere în Rusia, unele situate la sute de kilometri de frontierele sale, în cadrul a ceea ce el a calificat drept represalii juste la atacurile împotriva infrastructurilor sale energetice.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a felicitat recent forţele sale pentru că au lovit ţinte militare, inclusiv instalaţii petroliere, în Rusia, afirmând că aceste atacuri contribuie ca războiului să se încheie în mod corect.

Aceste atacuri cu drone intervin în condiţiile în care Ucraina a lansat un atac transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk, unde ea afirmă că deţine controlul în peste 80 de localităţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Locuri de vizitat în România

Locuri de vizitat în România Vezi care sunt cele mai frumoase destinații de vacanță în România și în ce locuri poți bifa obiective turistice impresionante...

Mitropolitul Vladimir împlinește astăzi 72 de ani

Mitropolitul Vladimir împlinește astăzi 72 de ani Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir împlinește astăzi 72 de ani. Cu ocazia aniversării, Mitropolia Moldovei, dar...

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

Curs online gratuit pentru antreprenorii din R.Moldova pentru a învăța cum să-și extindă vânzările pe Amazon sau eBay

Curs online gratuit pentru antreprenorii din R.Moldova pentru a învăța cum să-și extindă vânzările pe Amazon sau eBay Antreprenorii din Republica Moldova sunt invitați să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.