Drone pe aeroportul din Gatwick: Poliția britanică a reținut două persoane

Publicat:

Două persoane au fost arestate în ancheta asupra dronelor care au perturbat traficul pe aeroportul Gatwick din Londra şi au afectat 120.000 de călători, a anunţat poliţia britanică în noaptea de vineri spre sâmbătă, relatează AF, potrivit agerpres.

”În cadrul anchetei privind folosirea în scop infracţional a unor drone care au perturbat serios zborurile la decolare şi aterizare pe aeroportul din Gatwick, poliţia din Sussex a efectuat două arestări la ora 22:00 (ora locală şi GMT) pe 21 decembrie “, a declarat ofiţerul de poliţie James Collis.


Citește și : Prima grevă gardienilor de la Turnul Londrei din ultimii 55 de ani

Zborurile au fost din nou suspendate vineri după-amiază pe aeroportul Gatwick, unde a fost semnalată încă o dată prezenţa unei drone, astfel că tot mai mulţi pasageri au fost afectaţi de anularea zborurilor pe al doilea aeroport ca mărime al Londrei, transmite agenţia Press Association.

După ce operaţiunile aeriene au fost oprite începând de miercuri seară, când două drone au apărut în apropierea pistei, zborurile au fost reluate parţial vineri dimineaţă.

Poliţia investighează posibilitatea ca mai multe persoane să fie în spatele acestei acţiuni. Vinovaţii riscă până la 5 ani de închisoare, după ce legislaţia britanică interzice din acest an utilizarea dronelor la mai puţin de 1 km de aeroporturi şi la o altitudine de peste 400 de picioare (122 de metri).

Citește și : Undă verde a Parlamentului francez pentru măsuri de urgenţă ale executivului adoptate în răspuns la criza ”Vestelor galbene”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.