X

Dronele de atac ucrainene au lovit peste 14 mii de ținte inamice în șase luni – Șmigal

Dronele de atac ucrainene au lovit peste 14 mii de ținte inamice în șase luni – Șmigal

Dronele de atac ale Forțelor de Apărare ucrainene au lovit peste 14 mii de ținte inamice în ultimele șase luni, a declarat premierul ucrainean Denis Șmigal. El a spus acest lucru la o ședință de guvern din 13 februarie, a informat serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri. La întâlnire, Șmigal a vorbit, în special, despre dezvoltarea complexului militar-industrial ucrainean.

Citește și Sectorul de alimentare cu apă și de canalizare va fi reglementat în baza unor noi prevederi

“Statul a făcut o adevărată revoluție în reglementarea creării de drone. Au adoptat 20 de legi și reglementări, iar datorită acestui lucru au scalat producția de 100 de ori. Birocrația a fost înlăturată, există concurență reală de la aproximativ 200 de companii private din domeniul UAV.  40 de miliarde UAH sunt prevăzute în bugetul de stat actual pentru achiziții de drone. Și nu aceasta este limita”, a spus premierul.

El a subliniat că cele mai recente evoluții schimbă deja cursul războiului. În special, dronele navale „au paralizat flota inamică în Marea Neagră și au asigurat securitatea coridorului logistic de apă”. „În doar șase luni, dronele de atac au lovit peste 14 mii de ținte – echipamente rusești, apărare aeriană, război electronic și fortificații”, a adăugat el.

Potrivit lui Șmigal, crearea Forțelor Sistemelor fără pilot ca o ramură separată a armatei va face posibilă maximizarea potențialului dronelor.

Tags: 14 mii de ȚinteDronele de atac ucrainene
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei