X

Dronele de spionaj americane sunt împărțite între Marea Neagră și Mediterană

Dronele de spionaj americane sunt împărțite între Marea Neagră și Mediterană

Conform itamilradar.com, evoluțiile înregistrate în ultimele săptămâni arată faptul că dronele americane de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia și-au împărțit zonele de responsabilitate.
Astfel, în timp ce dronele RQ-4B ale Forțelor Aeriene zboară preponderent în zona Mării Negre, cele de tip MQ-4C operează în Marea Mediterană. Acest lucru a devenit cel mai evident pe 25.04.2024, când două drone au îndeplinit simultan misiuni de cercetare în cele două regiuni, conform defensenews.ro.
Prima dronă, de tip Northrop Grumman RQ-4B, care a decolat de la Sigonella, s-a deplasat deasupra Mării Negre. Drona din dotarea Forțelor Aeriene ale SUA, cu numărul de înregistrare 10-2045 și indicativul radio FORTE14, evoluează în partea de est a Mării Negre, la sud-vest de Soci.

 

Cea de-a doua dronă, de tip Northrop Grumman MQ-4C, aparținând US Navy, a zburat în estul Mării Mediterane. Drona, cu numărul de înregistrare 169659 și indicativul radio TRITON19, a survolat toată coasta de est, începând din proximitatea Siriei, unde în portul Tartus se află o grupare navală rusă, până în zona Libanului și a Fâșiei Gaza.

Tags: Dronele de spionaj americaneîntre Marea Neagră și Mediteranăși-au împărțit
Știrile zilei