X

Dronele rusești cad secerate de un sistem necunoscut de apărare aeriană: ce unealtă de război electronic a primit Ucraina

Dronele rusești cad secerate de un sistem necunoscut de apărare aeriană: ce unealtă de război electronic a primit Ucraina

Polițiștii de frontieră ucraineni care luptă în direcția Herson au primit un lot de sisteme mobile de război electronic. Serviciul de stat al poliției de frontieră din Ucraina a anunțat acest lucru pe site-ul său oficial. Aceste sisteme de război electronic sunt concepute pentru a contracara dronele inamice, scrie mil.in.ua.

Dronele lui Vladimir Putin cad secerate de un sistem secret de apărare aeriană. Un sistem necunoscut de apărare aeriană în stil occidental este folosit pentru doborârea dronelor, iar Poliția de frontieră care luptă în direcția Herson a primit un lot de sisteme mobile de război electronic, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Gărzile de frontieră au primit mai multe sisteme de război electronic puternice în cadrul cooperării cu comunitățile Dolmativka, Novovorontsovo și Khrestivka și cu sprijinul Administrației militare regionale Herson.

Sistemele de război electronic transferate sunt concepute pentru a crea interferențe de comunicare între operator și vehiculul aerian fără pilot inamic.

Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră notează că aceste sisteme EW sunt concepute pentru a proteja atât mașinile și vehiculele blindate, cât și pozițiile soldaților ucraineni de dronele inamice.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Apărării din Ucraina a autorizat noi modele de sisteme de război electronic interne concepute pentru a contracara dronele pentru a fi utilizate în armată.

Înainte de aceasta, Ministerul Apărării, împreună cu Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a finalizat testarea echipamentelor tactice de război electronic dezvoltate de întreprinderile ucrainene pentru a contracara munițiile de trândăvie și dronele FPV.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

În timpul testelor, sistemele și-au confirmat caracteristicile în condiții apropiate de luptă. În prezent, aceste sisteme EW sunt recomandate pentru a fi furnizate unităților din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Serviciul de Grăniceri de Stat precizează că aceste sisteme EW sunt concepute pentru a proteja atât mașinile, cât și vehiculele blindate, precum și pozițiile soldaților ucraineni de dronele inamice, potrivit mil.in.ua.

 

 

Tags: dronefrontieraHersonrazboiucraina
Externe