X

Dronele ucrainene au lovit un aerodrom militar din regiunea Voronej, Rusia

Dronele ucrainene au lovit un aerodrom militar din regiunea Voronej, Rusia

Noaptea de 3 octombrie, dronele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Forțelor pentru Operațiuni Speciale și alte unități ale forțelor de apărare ucrainene au atacat depozite de bombe aeriene ghidate, avioane de tip Su-35 și Su-34, precum și rezervoare de combustibil pe aerodromul militar din Borisoglebsk, regiunea Voronej, Rusia.

Potrivit publicației „Obșcestvennoe”, care citează surse din serviciile speciale ucrainene, atacul a provocat incendii și explozii semnificative. Conform aceleiași surse, în timpul nopții, locuitorii din Rusia au raportat pe rețelele de socializare activitatea intensă a apărării antiaeriene, survolul unui număr mare de drone și explozii puternice în apropierea aerodromului din Borisoglebsk.

Monitorizarea prin satelit a confirmat patru puncte de incendii pe teritoriul aerodromului. Sursele din cadrul SBU au menționat că aceste operațiuni fac parte din eforturile continue de a diminua capacitatea inamicului de a ataca orașele ucrainene cu avioane de luptă echipate cu bombe aeriene ghidate.

„Demilitarizarea aerodromurilor militare rusești va continua, deoarece inamicul nu trebuie să se simtă în siguranță nici pe teritoriul său”, a declarat o sursă ucraineană.

Dimineața, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că apărarea antiaeriană ar fi doborât 113 drone în mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv 25 de drone deasupra regiunii Voronej.

Tags: aerodrom militarau lovitDronele ucraineneregiunea Voronejrusia
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei