Ducii de Cambridge au fost forțati să anuleze o etapă a turneului din Caraibe după ‘o palmă peste față’

Publicat:

Ducele și ducesa de Cambridge și-au anulat primul angajament important din turneul lor în Caraibe, după ce un grup indigen a organizat un protest împotriva drepturilor asupra pământului.

Turul de opt zile al cuplului în Belize, Jamaica și Bahamas, care a început vineri, se va concentra în mare măsură asupra moștenirii Reginei, deoarece le mulțumesc oamenilor pentru sprijinul pe care l-au arătat Majestății Sale de-a lungul domniei sale de 70 de ani.


În prima lor zi ‘plină’, cuplul urma să călătorească în satul Indian Creek de la poalele Munților Maya, unde urma să viziteze ferma de cacao Akte ‘il Ha, administrată de o familie din zonă.

Cu toate acestea, sătenii din Indian Creek au organizat un protest în care au descris vizita drept „colonialism” și „o palmă peste față”.

S-a spus că sunt deosebit de enervați că elicopterul familiei regale a primit permisiunea de a ateriza pe terenul lor de fotbal, relatează Daily Mail.

Sătenii au organizat un protest vineri, un avocat mayaș Juan Cal spunând unui ziar local că sunt, de asemenea, supărați că nu au fost informați despre vizită.

Protestul face parte dintr-o dispută de lungă durată asupra drepturilor comunale asupra terenurilor. Sătenii sunt implicați într-o luptă extrem de emoționantă împotriva statului și a FFI (Flora şi Fauna Internatională) , care lucrează pentru a proteja ecosistemele din întreaga lume, asupra drepturilor pământurilor pierdute în epoca colonială. William este patronul FFI din 2020, într-o linie de membri ai familiei regale care se întinde până la George al VI-lea.

O purtătoare de cuvânt a declarat: „Putem confirma că, din cauza unor probleme sensibile care implică comunitatea din Indian Creek, vizita a fost mutată într-o altă locație – detalii suplimentare vor fi furnizate în timp util”.

Guvernul din Belize a emis următoarea declarație:

„Indian Creek a fost unul dintre numeroasele situri luate în considerare. Din cauza problemelor din sat, Guvernul Belizei și-a activat planificarea de urgență și a fost selectat un alt loc pentru a prezenta antreprenoriatul familiei Maya în industria producătoare de cacao.”

Ducii de Cambridge vor face un semn afectuos din cap prințului Philip, care a murit în aprilie anul trecut, la vârsta de 99 de ani, participând la o regata în Bahamas, așa cum a făcut-o şi Philip în 1959. Ducele, care a fost comodor de onoare și membru de onoare pe viață al Royal Nassau Sailing. Club, a fost fotografiat navigând în timpul primei sale vizite pe insule. Aceasta a fost urmată de o vizită individuală în 1964, înainte de a se întoarce aici cu regina în 1966.

O călătorie pe calea amintirilor

Ori de câte ori Regina și Ducele de Edinburgh făceau turul Caraibelor, mulțimi uriașe se adunau pe străzile decorate pentru a saluta monarhii britanice.

Ducele și ducesa de Cambridge vor încerca să exploateze un strop de afecțiune profundă în timp ce le calcă pe urme în această săptămână.

Turneul de opt zile al cuplului în Belize, Jamaica și Bahamas, care a debutat sâmbătă, se va concentra în mare măsură pe moștenirea Reginei, deoarece le mulțumesc oamenilor pentru sprijinul pe care l-au arătat Majestății Sale de-a lungul domniei sale de 70 de ani.

Cuplul regal s-a inspirat din turneele de mare succes ale Reginei în Caraibe și se spune că ar fi discutat despre itinerariul lor cu ea, provocând, fără îndoială, amintiri dragi lidera monarhiei britanice, acum în vârstă de 95 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.