X

Duda convoacă Consiliul Național de Securitate din cauza escaladării la granița cu Belarus

Duda convoacă Consiliul Național de Securitate din cauza escaladării la granița cu Belarus

Președintele polonez Duda a decis să convoace o ședință a Consiliului Național de Securitate din cauza evenimentelor din ultimele luni la granița cu Belarus, unde presiunea migrației și numărul cazurilor de atacuri împotriva grănicerilor au crescut.El a anunțat acest lucru la sosirea sa în Normandia pe 6 iunie, relatează European Pravda cu referire la agenția RAR.

La briefing, Duda a fost întrebat despre reținerea de către poliția militară a trei soldați care au tras focuri de avertizare asupra migranților care încercau să treacă granița din Belarus la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie.Președintele Poloniei a spus că detenția l-a șocat și nu înțelege de ce a fost anunțat acest lucru abia acum. Duda a adăugat că nu numai acest lucru, ci și atacurile asupra polițiștilor de frontieră polonezi care păzesc granița cu Belarus sunt un motiv de îngrijorare.

„În legătură cu ceea ce s-a întâmplat recent și în ultimele luni, am decis să convoc Consiliul Național de Securitate”, a anunțat el.

Duda a precizat că întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare, probabil luni, 10 iunie, întrucât campania continuă în Polonia înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

,,După cum știți, recent situația de la granița bieloruso-polonă s-a înrăutățit din nou între migranți și polițiștii de frontieră.”

Premierul polonez Donald Tusk a anunțat restricții privind accesul în zona de frontieră după ce un polițist de frontieră a fost rănit cu un cuțit în apropierea satului Dubiche Tserkevne la sfârșitul lunii mai.

Tags: convoacă Consiliul Național de Securitate din cauza escaladăriiDudala granița cu Belarus
Categorii: Știrile zileiU.E.