X

Duma de Stat a Rusiei a aprobat un proiect de lege ce prevede interzicerea intervenţiilor chirurgicale de schimbare de sex

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat în primă lectură miercuri un proiect de lege ce prevede interzicerea intervenţiilor chirurgicale de schimbare de sex, relatează Reuters, informează agerpres

Prin acest vot Duma se raliază poziţiei promovate de preşedintele Vladimir Putin de combatere a stilurilor de viaţă “netradiţionale” despre care susţine că sunt o dovadă a decăderii morale a Vestului.

Citește și : ONU îşi reduce la aproape jumătate ajutorul alimentar acordat Siriei

Legea interzice agenţiilor de stat să modifice genul persoanelor în documentele personale şi declară ilegale “orice fel de intervenţii vizând schimbarea caracteristicilor sexuale primare şi secundare ale unei persoane”, potrivit unui document introdus în baza de date a Dumei.

Singura excepţie ar fi operaţiile “ce urmăresc tratarea anomaliilor congenitale în cazul copiilor”.

Pentru adoptarea proiectului, acesta mai trebuie supus la vot de două ori în Duma de stat, înainte de a fi trimis pentru promulgare preşedintelui Putin.

Putin şi alţi înalţi oficiali şi lideri ai bisericii au prezentat în repetate rânduri acceptarea persoanelor homosexuale şi transgender în Occident drept o dovadă că societăţile occidentale şi-au pierdut busola morală.

Preşedinta camerei superioare a parlamentului rus, Valentina Matvienko, a transmis de Ziua Internaţională a Femeii, pe 8 martie, un mesaj în sensul că Rusia nu va juca niciodată astfel de “jocuri periculoase de gen”, adăugând: “Să lăsăm Occidentul să facă acest experiment periculos pe el însuşi”.

Citește și : Înaintea lui Trump a existat Berlusconi

Anul trecut, legislatorii ruşi au adoptat o nouă lege despre care criticii au spus că interzice practic reprezentarea în public şi în media a persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale şi transgender.

Tags: Duma de StatoccidentrusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora