X

Duminică au loc alegeri generale în Argentina

Duminică au loc alegeri în Argentina, cetățenii fiind chemați la urne pentru a alege președintele țării, membrii Parlamentului și guvernatorii provinciilor, iar actualul președinte, Mauricio Macri, candidează pentru un nou mandat, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Potrivit sondajelor de opinie, favorit pentru câștigarea scrutinului prezidențial este Alberto Fernandez, în detrimentul lui Macri. În campania electorală, Fernandez a declarat că dacă va fi ales va propune un „contract social”, în contrast cu măsurile de austeritate promovate de contracandidatul său.

Citește și : Trump, așteptat să facă un anunţ ‘foarte important’

La rândul său, Macri a promis că dacă va câștiga un nou mandat va semna noi acorduri comerciale și va încuraja companiile străine să investească în Argentina, în special în energie și infrastructură.

Scrutinul de duminică este considerat crucial pentru viitorul Argentinei, țară care se confruntă cu o puternică criză economică și care se pregătește de discuții cu creditorii internaționali pentru restructurarea unei datorii externe de peste 100 de miliarde de dolari.

Situația economică a țării a fost principala temă de campanie a candidaților, în condițiile în care economia este în recesiune, rata inflației a depășit 50%, șomajul este în continuă creștere, iar procentul cetățenilor care trăiesc în sărăcie a crescut considerabil.

Alberto Fernandez are un avans de peste 20% potrivit sondajelor de opinie. Urnele se închid la ora locală 18:00 (23:00, ora României).

Citește și : Liderul unei grupări jihadiste a fost ucis

Tags: alegeri generaleargentinaMauricio Macriparlamentpresedinte
Categorii: Știrile zilei