X

Duminică, ultima zi pentru înregistrarea blocurilor electorale pentru prezidențiale

Duminică, ultima zi pentru înregistrarea blocurilor electorale pentru prezidențiale

Duminică este ultima zi în care mai pot fi depuse actele pentru înregistrarea blocurilor electorale care vor putea înainta candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 20 octombrie, transmite IPN.

În ultima zi, 25 august, dosarele pot fi depuse la sediul Comisiei Electorale Centrale între orele 10.00-17.00, potrivit ipn.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Din data de 22 iulie, când a început recepționarea actelor pentru înregistrarea blocurilor electorale, la Comisia Electorală au parvenit două demersuri.

O cerere a fost depusă de către Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor, care au constituit Blocul Electoral „Împreună”. Acesta este deocamdată singurul bloc înregistrat de CEC.

Din cauza mai multor neconformități, Comisia Electorală Centrală a  refuzat înregistrarea Blocul Electoral „Victorie-Победа”, în baza cererii depuse de mai multe partide afiliate politicianului fugar Ilan Șor. Hotărârea CEC a fost menținută de către Curtea de Apel Chișinău, dar cu dreptul de contestare la Curtea Supremă de Justiție.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: ÎmpreunăMoldovaprezidenţiale
Politică